Dit is de iPhone 7: waar je op hebt zitten wachten

Dit is de iPhone 7: waar je op hebt zitten wachten

Voor wie lang heeft gewacht op de nieuwe iPhone is er goed nieuws. Apple heeft de iPhone 7 gisteren eindelijk gepresenteerd. De gepresenteerde Apple smartphone heeft de naam iPhone 7 gekregen. Tegelijk met de iPhone 7 werd de 7 Plus onthuld, de grote broer. De iPhone 7 beschikt over een 4,7 inch scherm waar de 7 Plus het doet met een 5,5 inch display. De varianten van de nieuwe iPhone zijn verkrijgbaar in de kleuren goud, (rosé)goud en zilver maar er is ook de keuze voor de nieuwe zwarte en jet zwarte kleuren.

Vernieuwingen

Hoewel het design van de iPhone 7 modellen gelijk is aan dat van de iPhone 6/6S smartphones is niet zo dat er geen vernieuwingen zijn doorgevoerd. Integendeel zelfs. De antennestrepen zitten op een betere plek waardoor de achterkant er mooier uitziet en er is een nieuwe home button met haptische feedback. Met deze button en een ontbrekende koptelefoonaansluiting is Apple in staat geweest om de iPhone 7 water- en stofdicht te maken met een IP67 certificatie. Dit is de eerste iPhone met deze certificatie. Aan de binnenkant is er veel verbeterd. Het toestel heeft een krachtige Apple A10 + M10 processor dat met behulp van iOS 10 voor ongekende prestaties zorgt. Vorige week toonden de eerste tests al aan hoe snel de nieuwe chipset is.

Beide iPhone 7 modellen zijn te koop met 32GB, 128GB of 256GB opslagruimte. De 7 Plus met abonnement is het duurst. Op het gebied van de camera heeft Apple ook weer wat nieuws te melden. De dual-camera van de iPhone 7 Plus valt het meest op. Deze dubbele camera aan de achterkant is een superieure verbetering ten opzichte van eerdere camera’s in de iPhone. Er is een 12 MP iSight camera en een 7 megapixel frontcamera waarbij de iSight camera video’s kan opnemen in 4K.

Blijvertjes

De iPhone is eveneens uitgerust met de 3D Touch technologie die vorig jaar voor het eerst getoond werd in de iPhone 6S. Hierdoor zijn veel meer acties mogelijk om taken snel uit te voeren. Net als 3D Touch is ook de Live Photos feature weer present.

Overtuigd?

Weet je nu al zeker dat de iPhone 7 je nieuwe smartphone wordt? Dan is het vanaf deze week al mogelijk om het nieuwe toestel van Apple te bestellen als pre-order. De iPhone wordt dan geleverd zodra het beschikbaar is in Nederland. De releasedatum van de iPhone 7 ligt op 16 september maar het toestel is al vanaf morgen te bestellen.

 

Lost Password