Youfone

Follow
6.8

User Avg

Youfone
telecomaanbieder youfone

Youfone is een telecomprovider.

https://www.youtube.com/watch?v=2HnwtIR1Ok4

Zelfstandig opererende Youfone werkt met KPN netwerk

Telecomaanbieder Youfone is actief op de markt van mobiele telefonie en zet zich voornamelijk in op het aanbieden van zeer laag geprijsde Sim only abonnementen. Het is een zelfstandig opererende organisatie die gebruik maakt van het betrouwbare netwerk van KPN. Voor de verschillende abonnementen die Youfone aanbiedt wordt zowel het 3G als het 4G netwerk gebruikt. Het goedkoopste abonnement zit op het 3G netwerk. Het is een nog vrij jonge aanbieder van Sim only bundels maar kan ondanks dat toch zeer scherpe tarieven aan bieden. Op de site van Youfone wordt middels een blog met regelmaat nieuws vermeld en handige tips.

Overstappen naar Youfone Sim only bundel

Als je nog een goede mobiele telefoon hebt dan is een Sim only abonnement bij Youfone waarschijnlijk wel iets voor jou. Je huidige abonnement moet dan wel binnen 60 dagen aflopen. Loopt je huidige abonnement nog een stuk langer dan moet je even wachten. Je kan een overstap naar een Youfone abonnement aanvragen op het moment dat je huidige contract bijna is afgelopen. Met een Sim only abonnement gebruik je jouw huidige mobiel. Die is na afloop van je huidige abonnement namelijk afbetaald en betaal je vanaf dat moment dus ook niets meer voor. Je maandelijkse lasten zullen met een Sim only abonnement flink dalen.

1 maand of 2 jaar abonnement bij Youfone

Je kan bij Youfone kiezen voor een abonnement van 1 maand of 24 maanden. Bij een 1 maand abonnement ben je iedere maand vrij om te gaan. Dat is reuze handig als je geen zin hebt om jarenlang vast te zitten bij dezelfde telecomaanbieder. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je per maand een hoger tarief betaalt dan wanneer je een abonnement van 2 jaar zou nemen. De verschillen zijn niet ontzettend hoog dus in de praktijk zou het je veel vrijheid geven als je zou kiezen voor een abonnement dat elke maand opzegbaar is.

Video kijken op je mobiel kost veel data

Het kiezen van het juiste aantal Mb of belminuten kan nog best lastig zijn. Als je niet zeker weet hoeveel data je moet nemen dan kan het misschien helpen als je eens kijkt op het overzicht van je huidige provider. Die laat elke maand namelijk weten hoeveel Mb je hebt verbruikt en hoeveel je met je mobiel hebt gebeld. Hier kan je een gemiddelde van nemen en dat gebruiken om je keuze te bepalen voor de bundel bij Youfone. Houd er ook rekening mee dat als je veel video’s op je mobiel wilt gaan kijken, dat je hier veel Mb voor nodig zal hebben.

Instellen van bel- en dataplafond tegen hoge kosten buiten je bundel

Om je bij Youfone te beschermen tegen onnodig hoge kosten kan je er voor kiezen om een dataplafond in je bundel aan te brengen. Dit is een waarschuwing voor het bereiken van het maximum van je tegoed. Als je 80 % van je bundel tegoed hebt bereikt zal Youfone jou een bericht sturen met daarin de mededeling dat je tegoed bijna opgebruikt is. Dat geeft jou mooi de gelegenheid om extra belminuten of data bij te kopen. Je kan het plafond instellen vanaf 10 euro en kan gaan tot 300 euro. Met een plafond houd je jouw bel- en internet kosten op je mobiel goed in de gaten.

Bellen en internetten in het buitenland

Youfone maakt het een stuk makkelijker en goedkoper om op vakantie te bellen en te internetten. In plaats dat je elke keer als je wilt internetten je roaming aanzet, en hierdoor het risico loopt dat je met hoge roaming kosten te maken krijgt, kan je er voor kiezen om een speciale bundel voor het buitenland aan te kopen. Er is een bundel voor de EU en die kost slechts 2 euro per dag. Je krijgt dan 50 belminuten of data per dag te besteden. Dat is in de meeste gevallen ruim voldoende om op vakantie op de hoogte te blijven van het wel en wee online.

Handige app van Youfone

Als je een Sim only abonnement van Youfone hebt besteld dan kan je de app van Youfone downloaden voor op je smartphone of tablet. Deze handige app kan je gebruiken om je verbruik in de gaten te houden. Als je data, belminuten en sms’jes worden namelijk structureel bijgehouden. Je kan met de app overal en altijd even checken hoe het met je tegoed en met je verbruik gesteld is. Als je tegoed bijna opgebruikt is dan kan je middels de app reageren en tegoed bijkopen. Reuze handig en efficiënt. De app is verkrijgbaar in de appstore en geschikt voor iPhone en Androids.

Aanvragen Youfone Sim only heel eenvoudig

Het afsluiten van een Sim only abonnement bij Youfone gaat snel en is heel eenvoudig. Als je naar de pagina van Youfone genavigeerd bent dan selecteer je de bundel die je graag wilt afsluiten. In het scherm dat volgt moet je alle gevraagde gegevens invullen en daarbij krijg je tevens de optie om je huidige nummer te behouden. Als je aanvraag is goedgekeurd dan stuurt Youfone de nieuwe simkaart naar je toe. Als je toestel Sim lock vrij is en je huidige abonnement is afgelopen dan kan je de nieuwe simkaart in je toestel doen en gaat je Sim only abonnement van start.

Welke simkaart past in mobiel?

De Youfone simkaart die jij thuis bezorg krijgt is een universele uitvoering. Dit houdt in dat er drie soorten simkaarten van zijn gemaakt. Voordat je de simkaart openmaakt is het dan ook zaak dat je de huidige simkaart uit je mobiel haalt. De maat die deze simkaart heeft moet gelijk zijn aan de kaart die jij uit de mal klikt. Als je een nieuw model smartphone hebt dan is de kans zeer groot dat je de kleinste simkaart moet nemen. Maar voordat je die uit klikt kijk je dus beter even. Druk de simkaart uit de mal boven tafel en zorg dat je de simkaart niet kwijt raakt. Het beste doe je dit dan ook binnen in huis.

Lost Password