Simpel

Follow
5.8

User Avg

Simpel
telecomaanbieder simpel

Simpel is een telecomprovider.

Bij Simpel lage tarieven en geen krediet check

Sinds 2007 is simpel in Nederland actief op de mobiele telefoniemarkt. Het bedrijf is even onderdeel van T-Mobile geweest maar opereert sinds 2014 als zelfstandige onderneming en richt zich voor het grootste deel op de Sim only abonnementen. Het hoofdkantoor van Simpel is gevestigd in Amsterdam. De abonnementen van Simpel zijn de laagst geprijsde in de mobiele telefoniemarkt. Het goedkoopste contract kan je al afsluiten voor 2,50. Als je een abonnement bij Simpel wilt afsluiten wordt er geen check bij het BKR uitgevoerd. Ook als je een negatieve krediet registratie hebt kan je dus een abonnement afsluiten.

Sim only abonnement ideaal als je huidige mobiel nog goed is

Een Sim only abonnement heeft alle voordelen van een mobiele telefonie abonnement, maar dan zonder telefoon. En hierom kunnen de maandelijkse kosten dan ook zo laag blijven. Je moet dus al een mobiel hebben als je een Sim only contract wilt afsluiten. Je krijgt van Simpel dan een nieuwe simkaart die je in je huidige mobiel moet doen. Het is wel nodig dat je mobiel Sim lock vrij is gemaakt. Als je nog een abonnement hebt lopen maar bijna is afgelopen, dan kan je al een Sim only abonnement aanvragen en overstappen zodra je huidige abonnement afloopt.

Alleen abonnementen die twee jaar duren

De tarieven bij Simpel zijn laag, maar je kan er alleen abonnementen afsluiten die twee jaar duren. Je kan dus niet een maandabonnement nemen of een overeenkomst die een jaar duurt. Alle contracten bij Simpel hebben een looptijd van twee jaar. Het is dus niet mogelijk om tussentijds je contract op te zeggen. Als je eenmaal een abonnement hebt afgesloten bij Simpel dan zit je er de komende twee jaar aan vast. Als je toch je abonnement eerder opzegt dan krijg je met extra kosten te maken. Het is dus van belang dat je helemaal zeker weet dat je binnen twee jaar niet wilt overstappen, om welke reden dan ook.

5 verschillende bundels met en zonder internet

Voor het afsluiten van een abonnement heb je bij Simpel de opties om te kiezen uit 5 verschillende bundels. Deze bundels bestaan uit data en belminuten maar in de goedkoopste bundels zitten geen sms tegoed. Als je toch wilt sms’en dan kan je daarvoor een speciale bundel aanschaffen. Deze kost 2,50 en hiermee kan je onbeperkt sms’jes versturen. Het duurste abonnement van Simpel is 7,50. Hiervoor krijg je 100 belminuten en 1.000 Mb. Hierin zit wel onbeperkt sms’en. Je kan ook een bundel zonder internet nemen, dan ben je nog een stuk voordeliger uit. Je kan bij Simpel 500 belminuten krijgen voor 7,50 maar je hebt dan geen Mb.

Internetten en bellen met 3G netwerk van T-Mobile

Omdat Simpel een onderdeel is geweest van T-Mobile maakt de telecom aanbieder nog altijd gebruik van het T-Mobile netwerk. Ondanks dat T-Mobile landelijk een 4G netwerk heeft uitgerold kan je daar als Simpel klant helaas geen gebruik van maken. Simpel klanten maken automatisch gebruik van het 3G netwerk van T-Mobile. Dat is nog altijd een zeer goed netwerk waarmee je naar behoren kan internetten. Het bereik is landelijk maar kan in bepaalde grensstreken soms wat zwakker zijn. Over het algemeen kan je met Simpel door het hele land goed bellen en internetten.

Extra kosten beperken met het data-en bel plafond

Om je te beschermen tegen te hoge kosten buiten je bundel kan je een zogeheten plafond in je abonnement laten zetten. Hiermee heb je zelf controle over de kosten. Je kan het data- en bel plafond al gebruiken vanaf 10 euro per maand. Op het moment dat je 90% van je tegoed hebt verbruikt wordt je middels een sms door Simpel op de hoogte gebracht zodat je eventueel tegoed kan bijkopen. Doe je niets, dan zal Simpel er voor zorgen dat je geen kosten maakt buiten je bundel. Dat doen zij door je simkaart tijdelijk te blokkeren voor bellen, sms’en en internetten. Dit plafond wordt aan het begin van elke maand weer opnieuw gestart en kan je gewoon weer bellen, sms’en en internetten.

Buiten bundel bellen en internetten prijzig bij Simpel

De abonnementen bij Simpel zijn de laagste in de mobiele telefoniemarkt. Maar het is ook zo dat de extra’s en onvoorziene kosten snel aan hoog kunnen worden. Als je bijvoorbeeld per ongeluk buiten je bundel belt of internet dan kan je onaangenaam verrast worden op de eerstvolgende factuur. Buiten je bundel bellen bij Simpel kost namelijk 31 eurocent per minuut. Hetzelfde betaal je per sms. Buiten je bundel internetten wordt ook erg kostbaar met 5 eurocent per Mb. Dit wetende is het verstandig om het eerder genoemde plafond in je abonnement te activeren zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Huidige nummer meenemen naar Simpel

Als je al een tijdje je huidige nummer hebt dan is het logisch dat je die bij het overstappen graag wilt houden. Bij Simpel is dat geen probleem. Bij het aanvragen van een Sim only abonnement kan je namelijk aangeven dat je jouw huidige nummer graag wilt meenemen. Je ontvangt dan van Simpel een bericht hoe dit wordt gerealiseerd. Als je nog een abonnement hebt dan is het van belang dat dit abonnement binnen twee maanden afloopt. Simpel zal dan tevens zorg dragen voor het opzeggen van dat contract, je hoeft zelf dan helemaal niets meer te doen.

Hoogte van databundel bepalen

Het kiezen van de juiste bundel voor het gebruik van internet kan misschien moeilijk zijn. Als je niet precies weet wat je moet kiezen dan kan het helpen om de overzichten van je huidige provider eens in te zien. Daar staat namelijk keurig vermeld hoeveel Mb je elke maand gebruikt hebt. Op basis van deze informatie kan je makkelijker een keuze maken. De grootste databundel van Simpel is 1.000 Mb oftewel, 1 Gb. Dat is in principe voldoende om gemiddeld mee te internetten en af en toe een korte video te kijken.

Lost Password