Vodafone

Follow
8.6

User Avg

Vodafone
telecomaanbieder vodafone

Vodafone is een telecomprovider.

Vodafone een zeer grote speler in de mobiele telefonie markt

Het Britse Vodafone timmert al vele jaren flink aan de weg op het gebied van mobiele telefonie. Wereldwijd is de onderneming actief in 42 landen, en in Nederland zijn zij een geduchte concurrent voor nummer 1, KPN. Het netwerk van Vodafone is sterk en door heel Nederland goed te ontvangen. Het bedrijf heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in uitbreiding van haar bereik en services. Klanten van Vodafone kunnen dan ook gebruik maken van 3G en 4G. Op het gebied van Sim only heeft de onderneming goede bundels die stuk voor stuk aantrekkelijke tarieven rekenen.

Lagere maandlasten met een Vodafone Sim only abonnement

Het Vodafone Red abonnement (Sim Only)is een goede keuze als je de afgelopen 2 jaar een abonnement hebt gehad waarbij je een telefoon had. Die telefoon is nu dan afbetaald. En als je zuinig bent geweest dan is die mobiel nog best een tijdje te gebruiken. Een Sim only abonnement zal er dan voor zorgen dat jij per maand veel geld kan besparen. Je gaat met een Vodafone Sim only abonnement namelijk je huidige toestel gebruiken. Je krijgt een nieuwe simkaart die je omruilt met de simkaart die er nu in zit.

Vodafone Sim only 1 jaar en 2 jaar abonnement

Omdat Vodafone niet onder aan de markt met de prijsvechters mee wil doen kan je bij deze telecom aanbieder alleen bundels nemen van 12 maanden of 24 maanden. Dat betekent dat je minimaal een jaar aan een overeenkomst bij Vodafone vastzit. Op zich niet zo erg als je toch niet van plan bent op te stappen binnen een jaar. Maar als je nogal spontaan bent en vaker tussentijds bent overgestapt dan kan je wellicht beter even nadenken voor dat je jezelf voor 1 of 2 jaar bind aan Vodafone. Overstappen voordat je contract afgelopen is kost meestal geld, en daat zit je niet op te wachten.

Overal en altijd snel internet met 4G

Voor de Sim only abonnementen bij Vodafone maakt je vanzelfsprekend gebruik van hun supersnelle 4G netwerk. Dit betekent in de praktijk dat je overal en altijd snel internet hebt. Video’s kijken zonder vertraging en zonder problemen blijven facetimen of skypen. Vodafone heeft de afgelopen tijd veel moeite en geld gestoken in de uitbreideng van het mobiele netwerk. Het 4G netwerk is sinds 2016 in de meeste delen van het land volledig uitgerold en beschikbaar voor alle Sim only klanten. Voor een 4G Sim only abonnement bij Vodafone betaal je doorgaans iets meer per maand dan de goedkoopste aanbieders maar dan heb je ook een zeer goede en snelle verbinding.

Waarschuwing per sms bij bereiken limiet

Het zou kunnen voorkomen dat je meer belt dan anders, of meer internet dan je normaal gesproken doet. Als je dat niet zelf goed in de gaten houd dan kan het gebeuren dat je met torenhoge buiten je bundel kosten te maken krijgt. Vodafone steekt daar een stokje voor en waarschuwt jou als je veel van je tegoed verbruikt hebt. Bij 75 %verbruik van je tegoed ontvang je een sms van Vodafone. Dan kan je er voor kiezen om het even rustiger aan te doen, maar je kan ook kijken of het misschien beter is om extra tegoed bij te kopen.

Voordelig internetten en bellen tijdens de vakantie

Op vakantie internetten en bellen kan een dure hobby worden als je niet goed uitkijkt. Voor je het weet zit je met torenhoge kosten omdat je een paar keer naar huis hebt gebeld of als je roaming een tijdje aan hebt gehad. Om extra onnodige kosten te voorkomen kan je er voor kiezen om een Vodafone alles-in 1 op reis bundel te nemen. Deze bundel kan je zeer makkelijk bestellen door een sms naar Vodafone te sturen of aan te zetten met de app. Een alles in 1 bundel op reis heeft standaard 40 belminuten, 20 sms’jes en 35 Mb. Er is ook een XL variant verkrijgbaar.

Buiten je bundel bellen en internetten vrij prijzig

Je doet er goed aan om je bundel goed in de gaten te houden. Het is natuurlijk sowieso heel prettig dat je door Vodafone tijdig wordt geïnformeerd als je 75 % van je tegoed hebt verbruikt. Maar als je deze berichten negeert en je blijft er lustig op los internetten of bellen dan kunnen de kosten erg hoog worden. Buiten je bundel bellen bij Vodafone kost je namelijk 25 eurocent per minuut. Voor een sms betaal je hetzelfde. Voor internetten buiten je bundel rekent Vodafone 10 cent per Mb. Zodra je de eerste waarschuwing heb ontvangen kan je dus maar beter opletten.

Zeer ruime bundels beschikbaar bij Vodafone

Als je veel internet op je mobiel en geen zorgen wilt hebben over het aantal belminuten of buiten je bundel gebruiken, dan is het wellicht een optie om een ruim abonnement te nemen Vodafone biedt hiervoor het zogeheten black abonnement aan waarmee je onbeperkt kan bellen en waarbij je 25 GB aan data krijgt. Je kan bij Vodafone onbeperkt bellen en sms’en en hebt overal en altijd een zeer snel internet tot je beschikking. De prijs voor dit ruime abonnement is 89 euro per maand. Er zijn vergelijkbare bundels beschikbaar maar die zijn dan et een iets mindere hoeveelheid data. Je kunt zo exact kiezen wat het beste bij jou past.

Verleden van data- en bel historie raadplegen voor kiezen Sim only bundel

Als je nog niet weet hoeveel data je moet kiezen dan is het een idee om in de overzichten van je huidige telecom aanbieder te duiken. Elke maand wordt er namelijk een specificatie gemaakt van jou dataverbruik en van het aantal minuten dat jij hebt gebeld. Als je een gemiddelde neemt van het overzicht heb je kans dat je een goede keuze maakt. Houd er wel rekening mee dat het afspelen van Vimeo en Youtube filmpjes veel data kost. Dus als je merkt dat je vaker filmpjes kijkt, reclames meegerekend, dan kan je misschien beter iets meer data in je bundel nemen.

Lost Password