Simyo

Follow
8.7

User Avg

Simyo
telecomaanbieder simyo

Simyo is een telecomprovider.

https://www.youtube.com/watch?v=XNFnOzD3exI

Bij Simyo je bundel per maand aanpassen

Onder de vleugels van het grote KPN biedt Simyo voor zeer lage tarieven Sim only abonnementen aan. Opvallend is dat Simyo in heel Europa per land in handen is van een ander bedrijf. In Duitsland behoort Simyo tot Telefonica en in Spanje valt het onder Orange. In Nederland en België is het KPN die als moederbedrijf fungeert. Het voordeel van Simyo is dat je de bundel per maand kan aanpassen. Dat is handig als je niet iedere maand structureel evenveel belt of internet. Niet alle telecomaanbieders bieden deze service aan.

Veel lagere maandelijkse rekeningen met een Sim only abonnement

Een Sim only abonnement kan uitkomst bieden als je eindelijk eens wat lagere maandelijkse lasten wilt voor je mobiel. Want elke maand hetzelfde hoge basisbedrag plus extra onvoorziene kosten wordt op den duur heel vervelend. Als jouw mobiele telefoon nog in een prima staat verkeert is het dan ook zeer het overwegen waard om over te stappen naar een Sim only contract. Je maandelijkse lasten dalen aanzienlijk. Dat komt omdat je geen nieuwe telefoon neemt maar gewoon je huidige toestel blijft gebruiken. Je ontvangt alleen een nieuwe simkaart.

Standaard 3G met optie tot Flex 4G

Bij het horen van de naam KPN weet je al meteen dat je met een telecomaanbieder te maken hebt waarvan het signaal bijna altijd perfect zal zijn. En dat is goed om te weten, want een betrouwbaar netwerk is alles waard. Voor alle contracten van Simyo wordt het 3G netwerk van KPN gebruikt. Dat is niet zo snel als het nieuwste 4G netwerk en daar zijn dan ook de goedkopere abonnementen gefundeerd. Maar het is wel mogelijk om via je Sim only abonnement toch gebruik van het snellere 4G netwerk gebruik te maken. Dat kan middels de speciale Flex 4G optie. Die kan je maandelijks aan en uit zetten afhankelijk van de behoefte aan sneller internet.

Simyo abonnementen per maand of per jaar

Je kan een abonnement afsluiten bij Simyo voor 1 maand of een overeenkomst voor 12 maanden. De 1 maand contracten zijn doorgaans wel iets duurder dan die van een jaar. Maar het voordeel is dat je per maand kan besluiten om over te stappen. Bij een 1 jaar overeenkomst kan dat niet en moet je gewoon het hele jaar uitzitten. Ga je toch weg binnen een jaar dan krijg je met extra kosten te maken. Het goedkoopste 12 maand abonnement bij Simyo kost 5 euro en daar heb je dan elke maand 100 belminuten voor. Hier zit geen dataverkeer bij. Als je dat wilt hebben dan betaal je een euro meer per maand.

Beste telecomaanbieder van Nederland

Elk jaar doet de Consumentenbond een onderzoek om te kijken welke telecomaanbieder de beste service verleent en goed zorgt voor haar klanten. Simyo komt de laatste jaren steevast als beste uit deze testen rollen. Klanten van Simyo zijn doorgaans zeer tevreden over de klantenservice. Daarnaast krijgt Simyo veel punten voor het netwerk dat wordt aangeboden en de snelheid van het internet. Ook de prijs die wordt gerekend voor de goede service wordt door het gros van de klanten van Simyo heel goed gewaardeerd. De mogelijkheid om je bundel per maand aan te passen krijgt tevens een heel hoge score.

Hoge tarieven buiten de bundel

De bundels die je bij Simyo kan nemen behoren tot de laagst geprijsde data en telefoniebundels die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Maar tegenover die lage bundel tarieven staat dat als je buiten je bundel belt of internet veel meer betaalt. Voor het buiten je bundel bellen betaal je bij Simyo standaard 31 eurocent per minuut. Als je niet in de gaten hebt dat je buiten je bundel aan het bellen bent kan dit flink in de kosten lopen. Voor internet betaal je 15 eurocent per Mb, en dat is heel veel vergeleken met anderen. Houd je tegoed in de gaten.

Sim only aanvragen en Sim Lock vrij maken huidige mobiel

Het afsluiten van een Sim only abonnement gaat heel eenvoudig. Zodra je bij Simpel op de site bent gearriveerd kies je voor de bundel die jij graag wilt hebben en vult je persoonlijke gegevens in. Vergeet daarbij niet aan te geven als je graag je huidige mobiele nummer wilt meenemen. Dat kan namelijk zonder extra kosten. Nadat je de aanvraag hebt gedaan wordt per koerier de simkaart naar het door jou opgegeven adres gestuurd. Als je de simkaart in bezit hebt kan je die in je mobiel doen. Check van te voren wel even bij je huidige provider of je mobiel Sim lock vrij is. Als dat niet het geval is kan je bij je provider vragen of ze dit willen doen.

Kies de bundel die bij je past

Bij het overstappen naar een Sim only abonnement van Simpel kan je kiezen uit een aantal verschillende bundels. Die verschillen onderling in het aantal Mb. Als je niet goed weet hoeveel Mb bij jouw internet gedrag past dan is het een idee om op de overzichten van je huidige provider te kijken. Daar staat namelijk precies vermeld hoeveel Mb jij maandelijks gebruikt hebt. En als je meer bent gaan internetten, of je kijkt vaker een filmpje op je mobiel, dan kan je er voor kiezen om minimaal 1.000 Mb te nemen. Als je echt veel online bent met je mobiel dan is het aan te raden meer Mb te kiezen. En als je teveel Mb hebt gekozen dan pas je de bundel een maand later gewoon weer aan.

Andere tarieven op vakantie

Op vakantie gaan met je Sim only abonnement zou duur uit kunnen pakken als je niet oplet. Je kan namelijk je bundel niet gebruiken in het buitenland. Het is daarom van belang dat je van te voren kijkt wat de kosten zullen zijn als je wel met je mobiel wilt gaan internetten en bellen. Simyo heeft hiervoor een speciale pagina gemaakt waar de verschillende zones van Europa worden weergegeven zodat je kan zien welke kosten in welk delen van Europa gelden. Simyo adviseert daarnaast om roaming op je toestel niet in te schakelen om te hoge kosten te voorkomen als roaming per ongeluk bent vergeten uit te schakelen.

Lost Password