Mobiele internet-abonnementen Telecomproviders.nl, specialist in telecom deals.

Mobiel internet biedt u de mogelijkheid om buiten bereik van n an internetpunt, zoals wi-fi, toch te kunnen internetten op uw tablet of laptop. Deze internetverbinding wordt opgezet via het netwerk van de telecomprovider, net zoals uw telefoon. Sommige tablets bieden de mogelijkheid voor een simkaart. In dit geval heeft u alleen een simkaart van een telecomprovider nodig. Om gebruik te maken van internet buitenshuis met een laptop, heeft u twee dingen nodig. Een dongel en een simkaart. (Een dongel is een usb-stick waar een simkaart in kan.) De simkaart (en dongel) kunt u bij iedere telecomprovider aanschaffen.

Als u het regelmatig gaat gebruiken is het  makkelijkst om een abonnement hiervoor te nemen. Iedere telecomprovider biedt een keuze in hun abonnementen die passend zijn bij uw gebruik. Gebruikt u het bijvoorbeeld alleen om 2/3 keer per week een website op te zoeken of uw mail te controleren, dan zal een kleine bundel van 250 MB voldoende zijn. Websites en e-mail zijn voornamelijk tekst met af en toe een afbeelding.

Wilt u het gebruiken om video (zoals Skype of Uitzending Gemist/YouTube) of audio (Skype of muziek streamen) binnen te halen dan is een abonnement aan te bevelen met veel data-tegoed en een hoge snelheid (vanaf 14,4 MB/s). Dit komt omdat een video meestal 25/30 beelden per seconde laat zien, en dus moet er via het mobiele internet 25/30 afbeeldingen per seconde worden gedownload. Dit kost aanzienlijk veel meer data dan wanneer u alleen tekst binnenhaalt. Bij de grote telecomproviders als KPN, T-Mobile en Vodafone zijn abonnementen te verkrijgen die groter zijn dan 2 GB. Dit biedt voldoende ruimte om via mobiel internet een video te bekijken of te skypen en daarnaast de andere dingen die u graag online wil doen. Wilt u dit dagelijks gaan doen, kies dan voor een abonnement met 5 of 10 GB. 

KPN en Tele2 bieden vanaf nu ook de mogelijkheid om voor 4G internet te kiezen. Het is een nieuwe generatie voor mobiel internet, waarbij vooral de snelheid van het mobiele internet een stuk sneller is dan zijn voorganger (3G). Met 4G haalt u makkelijk hoge snelheden en zult u zonder bufferen filmpjes downloaden. Een groot voordeel is dus de snelheid van het internet, zodat u met hetzelfde gemak internet als een internetverbinding thuis. Een nadeel hiervan is dat het duurder is dan andere mobiele internet-abonnementen. Maar voor wie de snelheid waardeert is dit zeker het geld waard.

Lost Password