Telfort

Een bekende onder de aanbieders van mobiele telefonie, is Telfort. Een kleine 10 jaar na de oprichting in 1996, heeft KPN in 2005 besloten om Telfort over te nemen. Telfort maakt sinds die tijd gebruik van de netwerken van KPN om haar diensten aan te kunnen bieden. Uit deze diensten bestaan Telfort mobiel en Telfort mobiel internet. Naast mobiele diensten biedt Telfort ook internet, TV en bellen via de vaste lijn aan.

Wil je een Telfort sim only abonnement vergelijken, start dan onze vergelijken.

Telfort heeft in de loop der jaren te maken gehad met verschillende kleine overnames, maar die hadden geen gevolgen voor Telfort mobiel en Telfort mobiel internet. Zowel de naam als de diensten van Telfort zijn hetzelfde gebleven.

Telfort abonnementen

Telfort maakt in het aanbod van mobiele telefonie onderscheid tussen verschillende abonnementen. Voor elk Telfort abonnement gelden volgens Telfort lage tarieven en een betrouwbaar netwerk.

Telfort Abonnement

Een populaire abonnementsvorm is een abonnement met een contract. De contractduur is meestal 1 of 2 jaar en gedurende een bepaalde periode gelden kortingen. Ook wordt er een nieuw toestel geleverd bij dit type abonnement. Deze abonnementsvorm is vooral populair onder de regelmatige telefoongebruikers of zakelijke bellers. Bij een Telfort abonnement zijn veel verschillende mogelijkheden bij het afsluiten van een abonnement.

De contractduur, het aantal smsjes per maand, het aantal belminuten en Telfort mobiel internet, het zijn allemaal keuzes die gemaakt moeten worden bij het afsluiten van een Telfort abonnement. Bij het kiezen voor een contractduur van 24 in plaats van 12 maanden, geeft Telfort een hoge korting op het gekozen toestel. In sommige gevallen is het toestel zelfs gratis. De Telfort abonnement tarieven verschillen sterk per bundel. Ook zijn er regelmatig acties waardoor de tarieven van Telfort kunnen verschillen. Maar voor elk onderdeel van een Telfort abonnement geldt dat hoe hoger het aantal belminuten, smsjes of MB’s dataverkeer mobiel internet, des te hoger de kosten. De eerste maanden kunnen de tarieven lager zijn, doorgaans geldt hiervoor een looptijd van 3 tot 12 maanden. Bij het bellen buiten de bundel veranderen de Telfort abonnement tarieven wel.

Telfort Prepaid

Gebruikers die niet vast willen zitten aan een abonnement kiezen doorgaans voor Telfort Prepaid.
Bij deze abonnementsvorm is er geen sprake van een contract, maar de gebruiker bepaalt zelf voor hoeveel er wordt opgewaardeerd. Zo kunnen de kosten van het mobiel bellen bij Telfort met Telfort Prepaid nauwgezet in de gaten gehouden worden. Dit kan voordelig zijn wanneer er sprake is van onregelmatig bellen, geregeld in het buitenland zijn of bij zelden gebruik maken van Telfort mobiel.

Ook hoeft er bij Telfort Prepaid geen telefoon aangeschaft te worden. De tarieven voor Telfort Prepaid verschillen tussen twee soorten prepaid. Telfort hanteert de abonnementsvormen ‘prepaid 15’ en ‘prepaid standaard’. Het verschil in de Telfort Prepaid tarieven zit in de kosten van een minuut bellen of een sms. Bij Telfort ‘prepaid 15’ kost zowel een minuut bellen als een SMS 15 eurocent. Bij Telfort ‘prepaid standaard’ kost een minuut bellen 35 eurocent per minuut, maar een SMS slechts 8 eurocent. Tarieven voor datagebruik voor Telfort mobiel internet (2,50 euro per MB) is ongewijzigd, evenals het starttarief (geen). Bij aanschaf wordt maximaal 10 euro starttegoed verkregen.

Telfort simonly

In tegenstelling tot andere abonnementen met een contract bij Telfort mobiel, krijg je bij een goedkoopste sim only geen telefoontoestel geleverd. Bij deze dienst kan er gebruik worden gemaakt van een eigen telefoon met daarop de diensten van Telfort. Er kan voor deze abonnementsvorm worden gekozen als de gebruiker reeds in het bezit is van een telefoontoestel of als het zelf aanschaffen van een telefoontoestel voordeliger is.

Bij het afsluiten van een abonnement voor Telfort simonly kan er gekozen worden voor een contractduur van 12 of 24 maanden. Hierbij kan er worden gekozen voor een bundel voor aantal smsjes per maand. Een bundel is niet verplicht, maar het gevolg daarvan is dat een sms prijzig is. Ook kan er bij Telfort simonly een keuze worden gemaakt voor het aantal belminuten per maand. Het aantal belminuten varieert van 75 tot 750. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het gebruik maken van Telfort mobiel internet. Dit wordt aangeboden in verschillende pakketten, bijvoorbeeld 200 MB data per maand voor 8,95 euro. Naarmate er voor pakketten wordt gekozen met meer toegestane data, wordt de snelheid hoger, maar ook de prijs. De tarieven bij Telfort simonly hangen daarom af van het gekozen pakket. Hoe meer smsjes, minuten of data, hoe duurder het pakket. Maar er gelden wel kortingen, meestal zijn de eerste 6 of 12 maanden goedkoper waardoor de Telfort simonly tarieven de eerste periode wat lager kunnen zijn.

Telfort tarieven

De tarieven van Telfort verschillen per abonnementsvorm. Zo verschillen zowel de kosten per minuut, de kosten per sms en de kosten per MB dataverkeer per abonnement. De Telfort Simonly tarieven en de Telfort abonnement tarieven verschillen ook nog binnen de abonnementsvorm zelf. Dit komt door de diversiteit in de bundels. De Telfort prepaid tarieven verschillen in soorten prepaid. Ook zijn er regelmatig wijzingen in de tarieven door acties en kortingen.

Telfort mobiel

Er zijn verschillende keuzes mobiele telefoons bij Telfort. Zo heb je bij Telfort de Iphone, Android, maar ook kan je bij Telfort gaan voor BlackBerry of de nieuwe Nokia Lumnia die Telfort voor Windows Phone levert.

Telfort Iphone 4

Bij een Telfort abonnement wordt een nieuw telefoontoestel geleverd. Veel gebruikers willen een recent model in handen krijgen. Bijvoorbeeld de Iphone 4, Telfort levert deze bij een meerjarig contract (24 maanden) met 300 belminuten en een 1 GB bundel voor Telfort mobiel internet. Er moet dan nog 19,95 euro worden betaald voor het toestel. De kosten per maand bedragen dan de eerste 3 maanden 0 euro, en na deze 3 maanden 43,90 euro per maand.

Telfort Samsung Galaxy S2

Gebruikers die een toestel willen bij een Telfort abonnement die gebruikt maakt van Android hebben ruime keuze. Zo kan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S2 worden gekregen bij een abonnement met een looptijd van 24 maanden. Hierbij geldt ook de eerste 3 maanden een tarief van 0 euro, daarna 43,90 euro per maand. Er kunnen 300 minuten per maand gebeld worden en de databundel is 1 GB. De HTC Desire S, die ook gebruik maakt van Android, wordt bij eenzelfde abonnement gratis geleverd.

Telfort Windows Phone

Een Windows Phone bij Telfort mobiel is ook mogelijk. De Nokia Lumia 800 bijvoorbeeld maakt gebruik van het Windows Phone operating system, Windows Phone Mango om precies te zijn. Dit toestel kan gratis worden geleverd bij een abonnement van 24 maanden met 300 belminuten, een 1 GB databundel en maandelijkse kosten van 43,90 euro. De eerste 3 maanden geldt een abonnementsprijs van 0 euro.

Telfort BlackBerry

Een populair toestel, namelijk de BlackBerry is bij Telfort ook te bestellen. De Telfort BlackBerry maakte zijn comeback in 2009 met de BlackBerry Bold modellen. Sindsdien levert Telfort de BlackBerry Bold en alle andere modellen tezamen met een Telfort abonnement voor zeer lage prijzen. Zo krijg je bij Telfort een BlackBerry Bold 9780 White voor 35,90 euro per maand gratis, en dan betaal je de eerste 3 maanden ook niets.

Lost Password