kpn

Follow
6.4

User Avg

kpn
telecomaanbieder kpn

KPN is een telecomprovider.

https://www.youtube.com/watch?v=MlTSMQka8TY

Landelijke dekking met uitstekende service

KPN is een mobiele telefonie provider van het eerste uur en was vroeger bekend onder de naam PTT waaronder tevens de landelijke postbezorging behoorde. Nog altijd is KPN de grootste aanbieder van mobiel telefoon abonnementen. Het netwerk van KPN behoort tot de beste en je hebt door het hele land een uitstekend bereik. Om de service optimaal te houden heeft KPN op druk bezochte plaatsen in het land speciale KPN winkels. Als jij online een Sim only abonnement van KPN afsluit kan je altijd tussendoor bij een KPN winkel langs als je met vragen zit.

Met Sim only een goedkoper abonnement

Een Sim only abonnement bij KPN is heel handig en voordelig als je nog een goed toestel hebt. Je krijgt bij een Sim only overeenkomst namelijk geen andere mobiel maar je krijgt alleen een simkaart opgestuurd. Deze nieuwe simkaart stop je op de plaats waar nu de simkaart van je huidige provider zit en is daardoor goedkoper dan weer een abonnement met nieuw toestel afsluiten. Je moet wel eerst wachten tot je huidige abonnement helemaal verlopen is voordat je de simkaart van je nieuwe Sim only abonnement kan gaan gebruiken. Vraag je huidige provider of zij de Sim lock van je mobiel willen halen, want anders kan er geen andere simkaart in.

Keuze tussen 1 jarige of een 2 jarige overeenkomst voor je Sim only

Je kan bij KPN kiezen voor een 1 jarige of 2 jarige overeenkomst voor je Sim only. De maandelijkse kosten voor een 1 jarig abonnement zijn iets hoger dan die van een 2 jarig abonnement. De prijs per maand geldt zolang het contract duurt maar zal forst hoger worden als de termijn is verstreken. Dat betekent dat als je een 1 jarige overeenkomst afsluit die na een jaar stilzwijgend verlengd zal worden met een hogere prijs. Hetzelfde geldt voor een 2 jarige overeenkomst. Houd dit dan ook goed in de gaten. Je kan dan wel maandelijks opzeggen en een nieuwe, goedkopere, overeen komst afsluiten.

Grote variatie aan abonnementen bij KPN

Bij KPN heb je meer keus voor een Sim only abonnement dan bij de meeste andere aanbieders. Er zijn namelijk 4 verschillende soorten bundels die variëren van weinig data en belminuten tot onbeperkt. Deze 4 verschillende abonnementsoorten hebben onderling ook weer variaties in grootte van data en belminuten. Zo kan je zeer selectief filteren welk abonnement je wilt hebben. De goedkoopste is Budget 100 waarbij je 100 minuten beltegoed per maand krijgt. Hierin zit geen dataverkeer dus kan je met het goedkope KPN abonnement niet internetten.

KPN Sim only abonnement voor Europa, Amerika en Canada

Opvallend aan de soorten abonnementen van KPN is dat je zelfs een Sim only contract kan afsluiten die geldig is in het buitenland. Met de Zorgeloos Premium Plus kan je onbeperkt bellen in en vanuit heel Europa, Amerika en Canada. De prijs per maand is er dan ook wel naar want dit abonnement kost 99 euro. Bij dit unieke contract krijg je elke maand 20 GB aan data te besteden. Je kunt dus vanuit Amerika of Nederland er lustig op los internetten zonder dat je snel door je data tegoed heen zal zijn.

Supersnel internetten met het 4G netwerk van KPN

Van alle telecomaanbieders was KPN de eerste die landelijk een 4G netwerk had uitgerold. En nog altijd heb je met een abonnement van KPN het beste bereik in alle delen van het land. Het zou kunnen zijn dat je in sommige grensgebieden even iets minder bereik hebt, maar dat is minimaal. Het 4G netwerk van KPN is betrouwbaar en zorgt er voor dat je snel kan internetten en zonder vertraging naar filmpjes en video’s kan kijken op je mobiel. Het gebruik van het 4G netwerk zie je terug in je abonnementskosten die doorgaans iets hoger zijn dan andere telecom aanbieders.

Je huidige nummer blijven gebruiken bij overstap naar Sim only van KPN

Overstappen van een andere provider naar KPN is eenvoudig en kan je in enkele stappen aanvragen. Je kan er hierbij voor kiezen om je huidige nummer mee te nemen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is online de aanvraag voor het door jou gewenste Sim only abonnement te doen en geef op het digitale formulier aan dat je graag je huidige mobiele nummer wilt behouden. De Sim only kaart wordt per koerier naar jou verzonden en kan je gebruiken zodra het contract van je huidige provider is afgelopen. Vergeet niet om de Sim Lock van je toestel af te laten halen, bij je huidige provider weten ze precies wat je hiervoor moet doen.

Bepalen hoeveel Mb in je bundel je neemt

Als je besluit een Sim only abonnement bij KPN af te sluiten dan kan het zijn dat je twijfelt welke bundel je moet kiezen. Want hoeveel Mb moet je eigenlijk nemen? Een handig vuistregel die je kan aanhouden is dat als je dagelijks af en toe een filmpje kijkt en verder gewoon je apps en email gebruikt met je mobiel, dat je dan met 1.000 Mb op de goede weg bent. Als je intensiever filmpjes kijkt of veel internet dan kan je beter meer Mb nemen. Voor email en het gebruik van apps heb je doorgaans niet echt veel Mb nodig. Het zijn voornamelijk video’s die je data leegtrekken.

Internet stuk trager als je bundel tegoed op is

KPN heeft een aparte methode om jou te laten weten dat je data tegoed op is. Je internet wordt dan ineens super traag. Als je dat ervaart dan is er geen reden tot paniek. Je kan namelijk op dat moment een extra datategoed bijkopen. Voor 5 euro heb je 1 Gb aan data extra die maand en hoef je dus ook geen onnodige extra hoge kosten voor het buiten je bundel gebruiken van data of bellen. Als je onverhoopt toch buiten je bundel gaat bellen dan kost je dit bij KPN 0,25 ct per minuut.

Lost Password