Ziggo

Follow
5.2

User Avg

Ziggo
telecomaanbieder ziggo

Ziggo is een telecomprovider.

Kabelmaatschappij Ziggo biedt Sim only aan

Telecomaanbieder Ziggo is vooral bekend van de kabeltelevisie. Daar is het bedrijf dan ook heel groot in. Het bedrijf is gevestigd aan de beurs van Amsterdam maar is in handen van een Amerikaans bedrijf, ook een van origine kabelmaatschappij. Ziggo biedt Sim only abonnementen aan en heeft daar drie verschillende contracten voor gecreëerd. Als je al klant bent bij Ziggo, bijvoorbeeld internet thuis of / en televisie, dan kan je een korting krijgen. Die korting kan er voor zorgen dat je een zeer voordelig Sim only abonnement hebt. Als je geen klant ben bij Ziggo is een abonnement dus iets duurder, maar nog altijd scherp geprijsd.

Lagere maandelijkse lasten met een Sim only abonnement

Steeds meer mensen kiezen, bij het aflopen van hun mobiele telefoon abonnement, voor een Sim only contract. Dat is slim want met een Sim only abonnement kan je veel geld besparen, en dat iedere maand. De meeste gewone telefonie abonnementen zijn inclusief een dure telefoon, en als jouw abonnement binnenkort afloopt heb jij die telefoon dus volledig afbetaald. Als je mobiel nog goed is dan kan je er voor kiezen om een Sim only abonnement te nemen. Je krijgt dan een nieuwe simkaart en doe die in je huidige toestel. Je maandelijkse lasten zullen aanzienlijk dalen.

4 verschillende abonnementen bij Ziggo

Ziggo biedt 4 verschillende soorten abonnementen voor Sim only aan. Deze overeenkomsten zijn ieder een maand geldig. Dat betekent dat je elke maand kan besluiten om over te stappen naar en andere telecomaanbieder. Je kan kiezen uit een abonnement van 75 belminuten en 300 Mb data waarvoor je 15 euro betaalt. De andere twee abonnementen hebben meer data in de bundel en ook meer belminuten. Als je een heel ruim abonnement neemt dan zijn de sms’jes en belminuten onbeperkt. Het is afhankelijk van jou bel- en internet gedrag welke bundel het beste bij jou past.

Snel 4G internet met Ziggo Sim only

Met een Sim only abonnement van Ziggo heb je de zekerheid dat je altijd en overal bereikbaar zult zijn. Ziggo maakt namelijk gebruik van het netwerk van Vodafone. En Vodafone heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd om Nederland volledig te dekken met internet en telefonie. Ziggo gebruikt het 4G netwerk wat inhoud dat je met een Sim only abonnement van Ziggo één van de snelste netwerken hebt. Dat is goed om te weten al je veel online bent of vaak naar video’s kijkt op je mobiel. Het bereik van het 4G netwerk is doorgaans overal in het land zeer goed te noemen.

Gratis gebruik maken van Ziggo wifi spots

Als jij klant bent van Ziggo dan heb je met een Sim only abonnement bij deze telecomaanbieder het extra voordeel dat je gebruik kan maken van de zogeheten wifi spots. Dat kan omdat Ziggo veel vaste internetklanten heeft die met hun aansluiting een wifi spot kunnen vormen. Alle klanten die wifi van Ziggo hebben en aangeven dat zij hun wifi beschikbaar geven voor gebruik als wifi spot kunnen de wifi spots zelf ook gebruiken. Deze wifi spots zijn verspreidt over alle klanten van Ziggo in het hele land. En jij maakt daar als Ziggo Sim only klant dan ook handig gebruik van. Zo heb je nog meer toegang tot wifi en hoef je daar niets extra’s voor te betalen.

Je huidige mobiele nummer meenemen naar Ziggo

Als je graag je huidige nummer meeneemt bij het overstappen naar een Ziggo Sim only abonnement dan kan dat. Bij het aanvragen van de door jou geselecteerde bundel geef je aan dat je het huidige nummer graag wilt behouden. Dat is reuze handig als je het nummer al een tijd hebt omdat je vrienden, familie en waarschijnlijk ook instanties, dat nummer in hun bestand hebben staan. Een nieuw nummer doorgeven kan dan weer zo’n gedoe zijn. Daarbij komt dat je wellicht je huidige nummer uit je hoofd kent. Een nieuw nummer onthouden kan dan weer maanden duren.

Je huidige provider checken voor het kiezen van data bundel

Bij je huidige provider heb je waarschijnlijk elke maand een overzicht ontvangen waar het datagebruik gespecificeerd staat. Door dat overzicht te raadplegen kan je voor jezelf inzichtelijk maken hoeveel Mb je gemiddeld per maand verbruikt. Deze kennis kan je gebruiken voor het bepalen welke bundel van Ziggo je zou moeten nemen. En als je denkt dat je vaker online zal zijn of veel filmpjes kijkt dan is het een idee om daar rekening mee te houden en een bundel te nemen met veel Mb. Video’s kijken kost doorgaans namelijk veel Mb.

Bellen en internetten in het buitenland vanuit je Ziggo bundel

De bundels van Ziggo zijn makkelijk te gebruiken in het buitenland. Als je op vakantie bent en naar Nederland wilt bellen dan hoef je niet bang te zijn dat je ineens veel geld kwijt bent. De minuten die je belt gaan namelijk gewoon van je Sim only abonnement af. Als je in het buitenland wilt internetten dan kan je dat het beste middels een wifi verbinding doen. Je zou roaming kunnen gebruiken maar dat kan flink in de kosten lopen. Alleen het bellen en sms’en in het buitenland kan vanuit je bundel. Ziggo hanteert binnen de EU dezelfde tarieven voor bellen en sms’en als die in Nederland.

Overstappen naar Ziggo Sim only heel eenvoudig in enkele stappen

Het overstappen van je huidige provider naar Ziggo is heel eenvoudig. Voordat je de aanvraag gaat doen is het van belang dat je het nummer van je huidige simkaart bij de hand houdt. Dat heb je namelijk nodig om de aanvraag voor een Ziggo Sim only abonnement aan te vragen. Je moet er rekening mee houden dat je minimaal een maand opzegtermijn hebt bij je oude provider. Het overzetten van je huidige nummer kan dan ook niet eerder dan een maand vanaf het moment van aanvragen. Als je abonnement bij je huidige provider langer dan 60 dagen loop dan moet je nog even wachten met aanvragen.

Lost Password