Dit is de reden dat nu nóg meer mensen Sim Only nemen

Dit is de reden dat nu nóg meer mensen Sim Only nemen

Elke maand een fijne lage telefoonrekening: het zorgt er al jaren voor dat steeds meer mensen overstappen op Sim Only. Ook dit jaar stijgt de populariteit van Sim Only stevig door. Maar nu is dat voor een groot deel te danken aan een nieuw voordeel van Sim Only…

Wat is Sim Only?

Sim Only is een abonnementsvorm waarmee je mobiel kunt bellen, sms’en en internetten. Hierbij ontvang je van je provider alleen een simkaart. Bij een Sim Only abonnement zorg je zelf voor een mobiele telefoon.

Een Sim Only abonnement bestaat bij KPN sowieso uit een belbundel. Daarbij kun je ook een internetbundel nemen. Met een bundel krijg je, in ruil voor een vast maandbedrag, een bepaald aantal minuten, sms’jes of MB’s.

Waarom wordt Sim Only steeds populairder?

De populariteit van Sim Only neemt dit jaar vooral toe door een nieuwe wet. Met deze wet beschouwt de overheid een telefoon die je op afbetaling in combinatie met een abonnement koopt als lening.

Misschien merkte je al dat sommige telefoonreclames nu de mededeling ‘let op, geld lenen kost geld’ hebben. Dit is één van de gevolgen van de nieuwe wet. Neem je bij een abonnement een telefoon op afbetaling? Als deze 250 euro of duurder is, moet je voortaan een inkomenstoets doen. Je kunt het abonnement dan alleen afsluiten als je genoeg geld verdient. Daarmee probeert de overheid te voorkomen dat mensen een schuld krijgen omdat ze het geleende bedrag niet kunnen terugbetalen.

Het leenbedrag wordt bovendien geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). De kans bestaat dan dat je maximale leenbedrag voor andere leningen lager wordt. Dit is de belangrijkste reden waarom er sinds dit jaar veel mensen overstappen naar Sim Only.

Wat zijn de voordelen van Sim Only?

Er kiezen ook steeds meer mensen voor Sim Only vanwege een aantal andere voordelen.

Niet veel papierwerk

Bij het afsluiten van een abonnement met toestel komt tegenwoordig veel papierwerk kijken. Een Sim Only abonnement afsluiten is daarentegen zo gebeurd. Geen inkomenstoets, geen BKR-registratie… geen gedoe!

Lagere telefoonrekening

Steeds meer mensen nemen Sim Only omdat ze daarmee goedkoper uit zijn. Ga maar na: je betaalt alleen voor je bundels, want tijdens de abonnementsperiode betaal je niet de telefoon af. Die heb je immers al in je bezit of regel je zelf.

De kosten voor een telefoon zitten daarom ook niet in de telefoonrekening verwerkt. Daardoor bespaar je met Sim Only al snel een paar tientjes per maand. Dat verschil loopt in een jaar tijd dus behoorlijk op!

Je houdt je oude, vertrouwde telefoon

Met Sim Only kies je zelf je telefoon. Wil je gewoon je oude, vertrouwde smartphone blijven gebruiken? Dat is dan natuurlijk geen probleem. Het is toch zonde om die weg te gooien als hij het nog goed doet? Dat scheelt dat weer lastig gedoe met het overzetten van contacten, foto’s en je WhatsApp-gesprekken.

Wil je tijdens de abonnementsperiode een andere telefoon nemen? Bij KPN kan dat op elk moment. Je blijft dan niet doorbetalen voor een telefoon die je niet meer gebruikt. Elke telefoon die tegenwoordig te koop is, is geschikt voor Sim Only. Ook betaalbare, goede smartphones met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Lost Password