Internetten vooral op de Smartphone?

Internetten vooral op de Smartphone?

Een aantal jaar geleden was mobiel internet echt het neusje van de zalm. Het probleem was echter dat het onwaarschijnlijk traag was en heel erg duur. Daardoor kostte het wat tijd voordat mobiel internetten echt populair was. Er werden nauwelijks apps ontwikkeld en ook de mobiele toestellen van de bekende merken waren nog bepaald niet goed uitgerust voor snel mobiel internet. Maar de techniek stond niet stil en langzaam maar zeker werd mobiel internetten steeds populairder.

Tegenwoordig heb je voor een appel en een ei een goedkoop mobiel abonnement, op internet zijn wat dat betreft genoeg vergelijkingssites te vinden. Heb je bijvoorbeeld al een toestel en wil je alleen een mobiel abonnement, dan kun je op de vele telecomvergelijkingssites eenvoudig sim only abonnementen vergelijken en op online een goedkoop mobiel abonnement afsluiten. Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een gecombineerd abonnement af te sluiten, waarbij je dus een mobiel abonnement afsluit inclusief een mobiel toestel. In de meeste gevallen is een mobiel abonnement goedkoper als je het abonnement voor langere tijd aangaat.

Gevolgen voor adverteerders

We zullen steeds meer internetten via de Smartphone. Het gevolg van deze verschuiving naar mobiel internetten is dat adverteerders en bedrijven hun website en advertenties nu echt moeten gaan richten op mobiel internet. Een en ander moet dus mobiel responsive worden en advertenties moeten zodanig gemaakt worden dat ze goed te lezen zijn op iedere moderne Smartphone. Daar is een investering voor nodig natuurlijk, maar wil je online blijven meedraaien dan is het echt noodzakelijk om je aan te passen aan mobiel internet. Ook op het gebied van virtual reality zal er veel gaan veranderen, ook wat betreft reclame maken. Virtual reality, ook wel VR genoemd, staat namelijk nu echt op het punt om door te breken en de mogelijkheden op dit terrein zijn bijna onbegrensd te noemen. Tegenwoordig zijn er al Vr-brillen op de markt die behoorlijk betaalbaar zijn en waar je toch al een geweldige VR-ervaring mee kunt opdoen.

Webshops mobile responsive

Ook webshops moeten ervoor zorgen dat de aankopen perfect afgehandeld kunnen worden via de Smartphone. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het aantal aankopen bij webwinkels via de smartphone de aankopen via de desktop gaan overstijgen. Dus moet de webshop echt perfect worden gemaakt voor de smartphone gebruikers. Producten moet snel gevonden kunnen worden, het bestellen moet snel gaan en ook de betaling moet vlekkeloos verlopen. Webshop eigenaren die dit begrijpen en hun site echt geschikt maken voor mobiel internet via de Smartphone, komen dus goed beslagen ten ijs.

Lost Password