iPhone X serie de nieuwe generatie

iPhone X serie de nieuwe generatie

In 2017 lanceerde Apple de iPhone X generatie smartphones. Smartphones met nog meer capaciteit, nog scherper beeld en klaar voor de toekomst. Het zijn smartphones met een pittige prijs, maar dan heb je ook wel een telefoon waar je flink wat jaren mee vooruit kunt. Ook Samsung heeft een topper gelanceerd in de vorm van de S9, deze kwam een aantal maanden voor de iPhone XS uit. 

Samsung S9 de beste van dit moment

Apple heeft vooralsnog geen alternatief voor het vlaggenschip van Samsung de Galaxy S9. Hieronder een aantal belangrijke verschillen

Formaat:
Iphone XS = 143,6 mm hoog, 70,9 mm breed en 7,7 mm dik
Samsung S9 = 147,7 mm hoog, 68,7 mm breed en 8,5 mm dik

Conclusie: niet veel verschil.

Batterij:
De iPhone XS heeft een 2658mAh batterij
De Samsung S9 heeft een 3000mAh batterij

Conclusie: een kleine voorsprong voor de S9

Besturingssysteem
Iphone XS draait op iOS 12
Samsung S9 draait op Android 8.0

Conclusie: beide systemen zijn goed, het is met name wat je gewend bent en prettig vindt.

Prijs
Iphone XS is nu  los te koop vanaf: € 919,-
Samsung S9 is nu los te koop vanaf:  € 509,-

Conclusie: een flink verschil, iets wat de Samsung fors wint t.o.v. de iPhone.

Dit hebben ze gemeen:

  • Beide zijn ze waterdicht
  • Beide hebben een werkgeheugen van 4 GB
  • Beide hebben een 12 Megapixel camera aan de achterzijde

Eindconclusie

Al met al zijn het twee hele goede smartphones, maar als je goed kijkt dan zie je toch veel voordelen die richting de S9 wijzen, met name de huidige prijs. Een verschil van 400 euro goedmaken met een merk is heel lastig. Op dit moment worden er daarom ook meer toestellen van Samsung verkocht dan Apple. Recent werd ook bekend dat Apple sinds jaren een omzet waarschuwing heeft afgegeven, iets wat een indicatie kan zijn voor tegenvallende verkoopcijfers. 

Daarom toch Apple

Hoewel de 1 op 1 verschillen soms in het voordeel van Samsung wijzen, zijn er toch zeker ook redenen te bedenken waarom de iPhone toch jou telefoon moet worden. Zo blijven iPhones vaak heel lang ook tweedehands veel geld opleveren, veel meer dan andere merken. Daarnaast zijn ze erg duurzaam en kunnen ze vaak tegen een stootje. Ook hier scoort Apple vaak beter dan andere merken. Ook richt Apple zicht meer op AR (Augmented Reality) een techniek waarvan ze verwachten dat deze op termijn heel populair gaat worden.

Tips voor langer plezier van je telefoon

Een telefoon kan prima 4 jaar of langer mee, maar zorg er dan wel goed voor. Denk aan een hoesje, schermprotector en als er toch iets mis gaat kan een verzekering ook helpen. Je reis en inboedelverzekering hebben vaak eigen risico’s en dekken niet alle schade. Een telefoonverzekering kan dan helpen, zo hoef je niet te voorzichtig met je smartphone om te gaan. 

Je iPhone verzekeren doe je hier. 

Lost Password