Is de Apple Watch de start van een nieuwe trend?

Tijdens de aankondiging op 9 september 2014 waarin de Iphone 6 werd tentoongesteld is ook het nieuwe concept the Apple Watch geïntroduceerd. Het horloge is circa 500 euro afhankelijk van het model. Er zijn verschillende vormen en bandjes verkrijgbaar. Voorbeelden van de verschillende bandjes kun je hier vinden. Een leuk feitje is dat dit eigenlijk niet het eerste horloge is dat Apple heeft uitgebracht. Apple probeerde al een soortgelijk stunt in 1995.  Het was cadeautje om gebruikers aan te moedigen te upgraden naar Mac OS 7.5.

Dit was niet een serieuz project maar nu heeft Apple het nieuwt concept voor een horloge gebracht. De horloge heeft een wat ‘’nerdie’’ uitstraling en is puur gericht op het concept en applicaties. Het ontwerp zelf had geen aandacht en focus omdat dit de begin van een revolutionair horloge moet voorstellen. Volgens CEO Tim Cook is de Apple Watch ‘’ het meest persoonlijke apparaat dat we ooit hebben gemaakt. De Apple watch is eigenlijk de Iphone getransformeerd in een horloge. Het heeft een fraai metalen design, diverse sensoren om je gezondheid en activiteiten te tracken. De tijd word aangegeven binnen 50 miliseconden van de universele tijd. Het is voorzien van een IOS 8  met een werkgeheugen van 512 MB en opslagcapaciteit van 4 GB. Het retina-resolutie zorgt ervoor dat de display scherp en cotrastrijk oogt.

De Apple watch is niet ontworpen om op het beeldscherm te werken. De opvallende knop aan de rechter zijjkant ( de zogenoemde Digital Crown) kan worden bestuurd door te draaien en indrukken zodat je de interface kan navigeren. Je kan de watch navigeren doormiddel van draaibare knopjes of spraakcommando’s via Siri. Het touch screen kan overigens nog wel gebruikt worden voor selecteren van apps. Het is bovendien drukgevoelig. Dit houd in dat het effect heeft als jij de app langer of korter ingedrukt houd zoals dat bij Iphones nu ook al werkt.

Verder is er een gezondvriendelijk thema neergezet in de nieuwe Apple Watch. Het stimuleert beweging en gezondheid. De Apple Watch gebruikt doormiddel van functies voor het bijhouden van jou persoonlijke gezondheid. Een functie die word toegepast is het meten van de hartslag. Dit word mogelijk gemaakt via led-sensoren op de achterkant van de horloge. Een speciale app op je watch houd je op de hoogte en werk als het ware als een soort personal trainer. Het herinnert je meerdere keren aan of je genoeg hebt gelopen, gesport en gestaan. In een grafiek is dan te zien hoe je prestaties zijn die dag samen met een overzicht van vorige resultaten. Als laatst heb je nog een workou-app die een harlooprondje of andere sportsessie meet en tussendoor informatie geeft over hoe ver je in je training bent.

De Apple Watch is niet het enige in zijn soort en is al gevolgd door meerdere providers van dit concept. Samsung heeft zo weer zijn eige Smart Watch uitgebracht en het is nu de vraag of dit concept de markt van horloges zal overnemen. De functie tijd kijken is allang neit meer de primaire reden voor een horloge. Design en model heeft een groot belang in het keuze van je horloge. Of dit nieuwe concept ook uiteindelijk zal focussen op het design zal ongetwijfeld wel gebeuren maar of het uberhaupt de nieuwe trend word is maar afwachten.

Lost Password