Mobiel internet steeds sneller en toegankelijker

Sinds de opkomst van de smartphone is ook de opkomst van mobiel internet en de bijbehorende ontwikkeling enorm hard gegaan. Zo is de ontwikkeling qua ontvangst bij de mobiele telefoons verbeterd en is ook vanaf de andere zijde van het netwerk hard gewerkt aan verbeteringen. Zo zijn we inmiddels van 2G internet naar 3G internet gegaan en bevinden we ons momenteel in het 4G mobiele internet tijdperk. Momenteel is dit het snelste mobiele internet wat er te verkrijgen is en biedt vrijwel iedere provider dit nu aan.

Netwerken en dekking 4G
Vrijwel alle providers kunnen u als klant voorzien van 4G. De ene provider heeft zelf een kwalitatief 4G netwerk en de andere provider maakt gebruik van een ander netwerk. Zo werkt een provider als Simyo bijvoorbeeld via het KPN netwerk (Simyo is een dochteronderneming), echter ontwikkelen zich ook hier nog steeds zaken. Tele2 is namelijk een dochteronderneming van T-Mobile maar inmiddels heeft ook Tele2 een eigen netwerk voor 4G.

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden van het mobiele internet vandaag de dag? Waar je het allemaal voor kunt gebruiken en op welk toestel? Bekijk dan deze pagina voor een uitgebreide uitleg.

5G en IOT
4G is vandaag de dag het snelst haalbare internet, echter komt er nog een snellere variant aan, namelijk 5G. De verwachting is dat deze snelheid behaald en aangeboden kan worden rond 2020. Daarnaast gaan heel veel apparaten zich ook verbinden met het internet en daarom is een snellere internet verbinding straks ook noodzakelijk, ze noemen dit “Internet of Things”. De verwachting is dat er in 2020 ruim 5 miljard toestellen met elkaar communiceren via het internet en daarmee hoge efficiency behalen. Hieronder een enkel voorbeeld om een beeld te creëren:

Straks communiceert een lantaarnpaal met een toestel over het mobiele internet en wordt er automatisch gecommuniceerd wanneer het nodig is om de lampen aan te zetten. De momenten dat het niet hoeft is een keiharde besparing!

Lost Password