Telecom netwerken steeds veiliger

Telecom netwerken steeds veiliger

Door de toename van mogelijkheden via het internet, nemen ook de gevaren toe. Zo zien veel hackers of mensen die misbruik maken van de situatie veel kansen om dit te doen. Waar enige tijd veel ophef was over het gebruiken van illegale download platformen, streaming diensten en proxies werden ingezet voor cyberaanvallen, gaan telecom netwerken de handen ineen slaan dit zo goed mogelijk te beveiligen. Daarnaast wordt er ook vanuit de overheid veel geld vrij gemaakt voor internet security.

Nadelen
Natuurlijk heeft het veiliger maken van de netwerken ook nadelen, zo zijn er ook veel mensen die gebruik maakten van de mogelijkheden van de slechte beveilliging. Sinds de ophef over verschillende illegale download platformen als Pirate Bay en streaming platformen als Popcorn Time werd er enorm veel gebruik gemaakt van de mogelijkheden om download en stream sporen te ontwijken. Er werden namelijk boetes uitgedeeld aan mensen die gebruik maakten van de illegale platformen. Veel mensen waren slim genoeg om middels proxies te werken zodat de afkomst en download locatie lastig te herleiden valt, maar ook hier wordt steeds strenger naar gekeken.

VPN als oplossing
Zoals in veel gevallen, ook hier een oplossing voor ieder probleem in de ogen van veel gebruikers. Door een Virtueel Privé Netwerk (VPN) te gebruiken kun je jouw IP adres ‘spoofen’ (virtueel veranderen) en je voordoen als een gebruiker vanaf een andere locatie. Daarmee kun je dus bijvoorbeeld series kijken via Netflix die enkel nog beschikbaar zijn via de Amerikaanse versie (je spoofed je IP adres naar een Amerikaanse locatie), downloaden en streamen vanaf Pirate Bay en Popcorn time vanaf andere locaties etc. De VPN netwerken zijn enorm goed beveiligd en niet zomaar te herleiden. Daarnaast kost een gemiddelde VPN dienst niet meer dan enkele euro’s per maand, zo blijkt na een onderzoek op het internet. Daar wordt veel gesproken over de VPN dienst van PureVPN, deze komt volgens veel forumleden als beste uit de bus en is ook nog relatief goedkoop te noemen.

Kortom: de overheid en telecomproviders zijn hard bezig alles goed te beveiligen, echter mocht je kwade bedoelingen hebben zijn er altijd opties om deze beveiligingen te ontwijken!

Lost Password