Voor welke telecomprovider ga jij?

Voor welke telecomprovider ga jij?

Anno 2016 zijn er heel wat telecomproviders bij gekomen om te concurreren met elkaar. Elke provider wilt natuurlijk zoveel mogelijk klanten in bezit hebben en komen soms met hele scherpe aanbiedingen voor telefoonabonnementen. Deze enorme groei heeft ook gevolgen voor de consumenten. Zij zien op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer en weten niet voor providers ze uiteindelijk moeten gaan. In dit artikel gaan we jou helpen hoe je erachter kunt komen voor welke telecomprovider je moet gaan.

Prijzen vergelijken

Om een overzicht te krijgen van alle telecomproviders is het raadzaam om deze allemaal in kaart te brengen. Zodra je weet welke providers er zijn, kan je deze met elkaar gaan vergelijken. Alleen waar moet je beginnen? Wij raden je aan om eerst naar de prijzen te kijken. Eén van de belangrijkste graadmeters is namelijk de prijs die je maandelijks moet betalen voor het abonnement. Soms kunnen er enorme prijsverschillen zitten tussen alle telecomproviders. Daarom is het goed om eerst hier naar te kijken zodat je enkele providers al direct kan wegstrepen en de selectie kleiner wordt.

Bundel

Nadat je de telecomproviders hebt vergeleken op prijzen en de groep kleiner is geworden, wordt het tijd om naar de bundel te kijken. Wat krijg je bij iedere provider terug voor dat bedrag? Hoogstwaarschijnlijk zitten hier ook weer grote verschillen in. De ene provider biedt bijvoorbeeld meer belminuten aan, terwijl de andere meer MB’s belooft. Het is belangrijk dat je jezelf afvraagt wat voor jou meer prioriteit heeft. Als je niet zo’n beller bent, dan kan je hier best wat op inleveren. Krijg je bij de ander meer MB’s en vind je internet belangrijk, dan kan je voor die provider kiezen. Kijk dus goed wat er in elke bundel wordt aangeboden. Na deze ronde zullen er waarschijnlijk weer een aantal kandidaten afvallen.

Provider

Als het goed is heb je nu nog maar een gering groepje waar je uit hoeft te kiezen. Om hier definitief de knoop door te hakken kan je jezelf nog afvragen of je een voorkeur hebt qua provider. Ben je in het verleden altijd tevreden geweest over KPN, Vodafone of Tele2, dan kan je overwegen om deze te kiezen. Of ga je voor een nieuwe variant zoals Ziggo mobiel. Dan heb je uiteraard ook de vrijheid om hiervoor te kiezen.

Maak dus een stappenplan om uiteindelijk tot jouw geschikte telecomprovider te komen.

Lost Password