Alles-in-één pakket steeds populairder

Alles-in-één pakket steeds populairder

Steeds meer consumenten kiezen voor een alles-in-één pakket voor internet, radio, telefonie en televisie. Vooral omdat men in dit geval te maken heeft met één aanbieder voor deze verschillende vormen van telecommunicatie, is een belangrijke beslissingsfactor. Bij de aanschaf van deze triple-play pakketten kunnen consumenten gebruik maken van aantrekkelijke kortingen en andere bijkomende voordelen. Praktisch iedere aanbieder in de telecommarkt heeft een triple-play pakket in zijn assortiment. Natuurlijk kan men terecht bij alle grote telecomproviders, maar men kan bijvoorbeeld ook kiezen voor één van de relatief nieuwe providers zoals Caiway internet die in 2016 werd uitverkozen als de beste provider in de telecombranche. Vooral omdat deze provider zijn ‘know-how’op het gebied van internet- en tv-signaaldistributie uitstekend weet de combineren met een innovatieve aanpak, maakt deze telecomprovider uniek in de markt.

Triple-play:

De triple-play pakketten bevatten, zoals de naam het al zegt, een drietal componenten: Radio en Televisie, Telefonie en Internet. Deze drie diensten worden dan in één pakket door één provider geleverd. Aangezien we in de Nederlandse markt te maken hebben met verschillende providers, wordt het triple-play pakket natuurlijk ook onder verschillende namen aangeboden. Andere gangbare namen voor deze triple-play pakketten zijn bijvoorbeeld 3-in-1, combipakket, multiplay en totaalpakket. In veel gevallen worden de drie diensten los van elkaar geleverd maar worden zij door de provider op de meest optimale manier met elkaar geïntegreerd. Een goed voorbeeld hiervan zijn de telefoniediensten die tegenwoordig steeds vaker via het breedband internet worden afgehandeld. Om deze reden maken de providers gebruik van de breedband internetverbinding die op de locatie van de klant (Consument of bedrijf) aanwezig moet zijn.

Quad-play:

Vooral door de ontwikkeling van het 4G mobiele internet heeft het gebruik van mobiel apparatuur zoals de smartphone en de tablet pc een enorme vlucht genomen. In Nederland heeft ongeveer 80 procent van de consumenten de beschikking over een smartphone en meer dan 70 procent de beschikking over een tablet pc. Ook de telecomproviders hebben deze trend duidelijk herkend en zijn begonnen met het integreren van het mobiel bellen en internetten in hun pakketten. Omdat de pakketten uit vier componenten zijn opgebouwd, radio en televisie, telefonie, internet en mobiele communicatie, spreekt men hier over de quad-play pakketten. Ook hier streven de telecomproviders natuurlijk naar een optimale integratie van de verschillende componenten. Zo kan men bij sommige providers TV kijken op een mobiel apparaat en kan men bestanden en multimedia op een eenvoudige wijze delen op de verschillende apparaten.

Hoe kies in de goede provider:

In Nederland hebben de toonaangevende providers elk één bepaald gebied waar zij, meestal door historische redenen, sterk vertegenwoordigd zijn. Voor de consument geldt hierbij het voordeel dat de betreffende provider in de betreffende regio, naast het reguliere netwerk, vaak over een eigen netwerk beschikt en geen gebruik maakt van een netwerk van derde partijen. Een gevolg hiervan kan zijn dat bepaalde providers in hun eigen regio een stabieler netwerk en sneller internet kunnen bieden dan hun concurrenten. Buiten deze regio’s is het vaak een bonte verzameling van providers die hun diensten kunnen aanbieden. In deze gevallen is de keuze voor een juiste provider een stuk moeilijker. Natuurlijk speelt de prijs voor het pakket en de snelheid van het internet een belangrijke rol. Een andere belangrijke factor kan het aanbod van het zenderpakket. De samenstelling van deze zenderpakketten zullen in de basis grotendeels overeenkomen maar wat betreft de speciale zenders zoals history-channel, Syfy en Turner Network, zal de keuze aanzienlijk uiteen lopen. Hiernaast bieden de verschillende providers ook diverse interactieve componenten die erg interessant kunnen zijn. Kortweg, er zijn tientallen factoren waarop men de juiste provider kan selecteren. Belangrijk is dat men eerst de wensen en eisen, die men aan een pakket en de provider stelt, duidelijk in kaart brengt. Pas dan kan men een redelijke keuze maken!

Lost Password