Vodafone lanceert maandag het bellen via 4G (VoLTE) en WiFi (VoWIFI)!

Vodafone lanceert maandag het bellen via 4G (VoLTE) en WiFi (VoWIFI)!

Aanstaande maandag (21 november 2016) zal Vodafone het bellen via 4G (VoLTE) en WiFi (VoWIFI) lanceren op alle nieuwe Vodafone Red abonnementen. Deze technologie is voorlopig alleen beschikbaar voor de 4G abonnementhouders die de beschikking hebben over een Samsung toestel (Galaxy A5, Galaxy S6, S6 Edge, S7 of S7 Edge) die voorzien is van de laatste softwareversie.

Aankondiging tijdens CommsDay:

Tijdens de CommsDay conferentie in mei 2016 kondigde de president van Vodafone aan dat het bedrijf volop bezig was met de implementatie van het bellen via WiFi. “Het mag dan wel een gadget lijken, maar juist deze technologie biedt een transparantie mogelijkheid om het Vodafone netwerk uit te breiden zodat elke klant overal ons netwerk middels WiFi tot zijn beschikking heeft. Ik ben er van overtuigd dat dit een belangrijke technologische doorbraak is voor onze abonnementhouders.” Vodafone heeft hiervoor het bestaande 4G netwerk gereorganiseerd en uitgebreid naar een “State-of-the-Art” netwerk. Tijdens deze upgrade is Vodafone begonnen met het migreren van hun klanten naar de Voice over LTE (VoLTE) technologie.

Nederlandse pilot met bellen over 4G of WIFI:

Eind augustus startte Vodafone een test met het bellen via 4G en WiFi. De proefpersonen die aan deze pilot mee deden waren klanten van het bedrijf die een 4G abonnement hadden afgesloten en hierbij de beschikking hadden over één van de laatste Samsung toestellen. Het bellen via VoLTE biedt een betere gesprekskwaliteit en een snellere en stabielere verbinding. Het bellen via VoWIFI biedt voor een betere dekking binnenhuis. Ondanks dat de resultaten van deze test niet naar buiten werden gebracht, blijkt deze test het gewenste resultaat te hebben opgeleverd. Eind juli heeft Vodafone het bellen via WiFi met succes al in Tsjechië gelanceerd.

Definitieve lancering:

Bij Vodafone is men inmiddels druk bezig om de lancering van de VoLTE en de VoWIFI technologie voor te bereiden. Aanstaande maandag (21 november 2016} zal het bedrijf officieel het Vodafone WiFi bellen en het 4G bellen lanceren. Tijdens deze campagne zullen de vier grote voordelen van deze technologie benadrukt worden:
1. Veel betere dekkingservaring
2. Ultra HD gesprekskwaliteit
3. Kortere verbindingsopbouw
4. Internetten tijdens het bellen
Vanaf aanstaande maandag zal de VoLTE en VoWIFI technologie ook voor de klanten van Vodafone beschikbaar zijn. Deze technologie is voorlopig alleen beschikbaar voor abonnementhouders die de beschikking hebben over een Samsung Galaxy A5, Galaxy S6, S6 Edge, S7 of S7 Edge. Voorwaarde is dat het toestel wel voorzien moet zijn van de laatste softwareversie. In een later stadium zullen ook toestellen van andere fabrikanten gebruik kunnen gaan maken van deze technologie.

Belkosten:

Bij het bellen via VoLTE of VoWIFI verzorgt alleen het eerste stukje of het laatste stukje van de verbinding als het mobiele signaal niet sterk genoeg is. Hierdoor wordt het gesprek sneller opgebouwd en zal de kwaliteit (HD) uitstekend zijn. Echter voor het bellen maakt men nog steeds gebruik van het Vodafone netwerk. De gesprekken via deze technologie worden daarom via de belbundel verrekend.

Lost Password