Goedkope smartphone merken in opkomst

De opkomst van de smartphone heeft veel veranderingen met zich mee gebracht in het dagelijks leven. Dankzij de enorme toegevoegde waarde van de smartphones hebben de smartphone fabrikanten bijzonder goede jaren meegemaakt, zo hebben de grote smartphone fabrikanten als Apple en Samsung de laatste jaren alleen maar meer winst gemaakt. Toch lijkt daar nu wel verandering in te komen, zo bleek uit de cijfers van Apple vorige week. Uit de cijfers bleek dat Apple in het eerste kwartaal van 2016 maar liefst 13% minder verkopen heeft behaald t.o.v. het laatste kwartaal in 2015. De reden hiervan is de opkomst van goedkopere toestellen, welke merken en modellen de smartphone markt op zijn kop zetten lichten we hieronder toe!

Goedkopere toestellen van Samsung

Waar Apple minder verkopen gedaan heeft in het eerste kwartaal lijkt Samsung gewoon door te gaan met de groei, zo verwacht de website Goedkoopste-Samsung.nl uit voor onderzoek. Waar Apple zich namelijk enkel richt op het high-end segment heeft Samsung ook goedkopere varianten en goedkopere modellen die dus ook voor een doelgroep met een lagere koopkracht haalbaar is.

Chinese smartphone merken
Deze doelgroep ziet namelijk de opkomst van veel goedkope smartphone merken uit China waar de kwaliteit van de producten vrij goed te noemen is. Echter zijn de merken nog niet heel bekend en vallen het aantal verkopen nog enigszins mee (wel al stijgend aantal verkopen). Omdat Samsung ook goedkopere toestellen aanbied en Samsung een enorm bekend merk is kiezen veel consumenten toch liever voor de goedkopere Samsung toestellen. De vraag is wel hoelang dit stand houd en wanneer het omslagpunt plaatsvind wanneer de consument zich ook ‘veilig’ voelt bij de minder bekende merken en daardoor voor de nóg goedkopere toestellen gaat. Samsung heeft namelijk goedkopere smartphones t.o.v. Apple of andere fabrikanten, echter zijn ze nog lang niet de goedkoopste aanbieder op de markt.

Lost Password