Goedkope smartphones met groot scherm

Goedkope smartphones met groot scherm

We staan steeds meer versteld van de mogelijkheden en technologieën van de nieuwe smartphones. Eerst werden ze steeds kleiner en nu is het hoe groter hoe beter. Voor gebruikers waren de grote telefoons eerst wennen, maar nu worden de grote schermen van 6.5 inch steeds gewilder. De grote schermen maken het makkelijker om e-mail en andere berichten te lezen op de telefoon. Verder zijn ze prettiger om video’s, series en films op af te spelen en te kijken. Ideaal dus, maar niet alle consumenten hebben een groot budget om de duurste smartphone te kopen. Gelukkig bestaan er genoeg low-budget smartphones met een groot scherm, maar voor een veel lagere prijs dan de iPhone XS Max of de Samsung Galaxy S10. Hieronder worden vergelijkbare toestellen beschreven, die ook beschikken over een scherm van 6 inch of groter, maar een lagere prijs hebben.

Samsung

Zo is de Samsung Galaxy A10 veel aantrekkelijker qua prijs. Voor een bedrag van ongeveer 150,- euro heb je al een toestel met een scherm van 6.2 inch. Een zeer aantrekkelijk formaat dus en veel goedkoper dan veel andere toestellen. Verder kan je in dit toestel ook nog 2 simkaarten kwijt, dus perfect als je meerdere telefoonnummers hebt. Je kan er prachtige foto’s mee maken met de 13 megapixel camera. De smartphone beschikt over een geheugen van 32GB waar je de afbeeldingen mooi op kan bewaren.

Xiaomi

Een andere budget telefoon is de Xiaomi Redmi 7 van ongeveer 150,- euro. Deze smartphone heeft een scherm van 6.26 inch en beschikt ook over een vingerafdrukscanner. Volgens de reviews heeft dit toestel wel een goede prijs-prestatie-verhouding. Het is een prettige telefoon als je geen fanatieke gebruiker bent. Zo nu en dan whatsapp berichten versturen, foto’s en video’s maken en bellen is zeer goed te doen. Dankzij het grote scherm is series en films kijken ook prettig. Het toestel werkt op Android 9.0 en beschikt over een geheugen van 16GB.

Huawei

De prijs van de Huawaei Honor View 20 ligt iets hoger dan de eerder genoemde smartphones. Voor dit toestel betaal je ongeveer 192,- euro. Ook deze beschikt over een groot scherm van 6.4 inch. Zeer geschikt voor het afspelen van video’s, films en series. In tegenstelling tot steeds meer nieuwere telefoons, beschikt dit model nog over een 3.5 mm poort die gebruikt kan worden voor oortjes en koptelefoons.

Motorola

De Motorola One Vision Blue heeft een nog hogere prijs, maar nog enigszins betaalbaar. Voor 230,- euro heb je een telefoon van 6.3 inch. Dit grote scherm neemt dan ook de hele voorkant van het scherm in beslag. Dit type heeft een opslag 128GB die je goed kan gebruiken voor de afbeeldingen die je maakt met de camera van 48 megapixel. Het besturingssysteem is Android One en je kan rekenen op regelmatige updates.

Nokia

Als laatste bespreken we de Nokia 8.1. Het merk Nokia is vanaf de opkomst van de mobiele telefoon al een bekende naam. Met dit model hebben zij een mooie uitvoering ontworpen met een scherm van 6.18 inch. Een mooi formaat waarmee ook goede foto’s te maken zijn met de dubbele camera van 12 en 13 megapixel. De selfiecamera beschikt zelfs over 20 megapixel. Het besturingssysteem is Android One. De prijs is wel iets hoger dan de andere benoemde toestellen, namelijk ongeveer 350,- euro.

Zeker nu we de telefoon meer gebruiken om video’s en series mee te kijken, is een smartphone met een scherm van meer dan 6 inch prettiger. Wat ook opvalt is dat veel van de toestellen ook mooie foto’s maken. Een groot budget is dus niet nodig om een smartphone te hebben met een groot scherm en goede camera’s.

Lost Password