Triomf op de telecombeurs in Barcelona

Triomf op de telecombeurs in Barcelona

Elk jaar gonst het weer van de geruchten in de aanloop naar de grootste telecombeurs ter wereld. Vooraf laten de bekende fabrikanten alvast een paar technische snufjes naar buiten sijpelen. Zo wordt het publiek warm gemaakt voor het grote elektronicafestijn in Barcelona en uiteindelijk moet dan op de beurs zelf blijken wat er waar en niet waar blijkt te zijn van alle hooggespannen verwachtingen en roddels. Tijdens het Mobile World Congress 2017 was het Sony dat er met de prijzen vandoor ging.

960 frames per seconde

Dit jaar presenteerde Sony een aantal nieuwe smartphones en de Xperia XZ Premium was de grote blikvanger. Hiermee won het Japanse bedrijf de GSMA-award voor de ‘beste nieuwe smartphone tijdens MWC 2017’. Met een camera die slow-motion filmpjes kan schieten met 960 frames per seconde is dat niet geheel verrassend te noemen. Deze versie van de Xperia XZ biedt bovendien meer luxe en een kraakheldere weergave dankzij een 5,5 inch HDR display. Het is ook waterafstotend en stofbestendig.

Ingehouden spanning

Bij Samsung stonden de gezichten niet zo vrolijk in Barcelona. Traditiegetrouw presenteert het bedrijf op dit podium zijn nieuwste smartphone, maar na het fiasco met de Galaxy Note 7, die uit de handel werd gehaald, is het vooral aanwezig om het aangetaste imago te herstellen. De Zuid-Koreaanse producent presenteerde wel enkele nieuwe producten, zoals de Galaxy Tab S3, maar de Galaxy 8 moet nog even op zich laten wachten. Die wordt eind maart verwacht.

Nieuw leven voor Nokia

De oudjes hebben het moeilijk, zou je kunnen zeggen. Zo probeert Nokia ook weer een plek op de telecommarkt te veroveren. Het door Microsoft overgenomen merk leek van de aardbodem verdwenen te zijn, maar het Finse HMD Global heeft de rechten op de naam voor telefoons gekocht en wil de legendarische 3310 nieuw leven inblazen. Of ze dat gaat lukken, is nog maar de vraag. De ooit zo gewilde Nokia 3310 is en blijft populair bij de fans van het eerste uur, de nieuwe generaties kijken daarentegen nog even de kat uit de boom.

Lancering van ‘Mercury’

Nog zo’n merk uit de oude doos is BlackBerry. Het gerucht ging dat deze Canadese fabrikant samen met het Chinese TCL de nieuwste ‘Mercury’ smartphone zou presenteren in Barcelona. Dat bleek waar, het werd de BlackBerry KEYone. Dit toestel heeft nog een fysiek toetsenbord en is relatief goedkoop.

Bellen en appen

De Zuid-Koreaanse producent LG krijgt in de media vaak positieve aandacht, maar de consument is nog niet overtuigd. Misschien dat hun nieuwste smartphone daar verandering in gaat brengen. De G6 biedt ruimte voor twee apps naast elkaar dankzij een 5,7 inch scherm met een speciale beeldverhouding van 18:9. Hierdoor moet je zonder problemen kunnen multitasken tijdens het bellen. Je kan het toestel ook met één hand bedienen. Of deze innovaties en het prachtige design van metaal en glas genoeg is om van LG eindelijk een grote speler op de smartphone-markt te maken, zal in de nabije toekomst blijken.

Lost Password