Kwartaalcijfers Apple

De kwartaalcijfers van het derde fiscale kwartaal van 2014 werden door Apple deze week bekend gemaakt. Uit deze cijfers blijkt onder meer dat er afgelopen kwartaal 13.3 miljoen iPads verkocht zijn. Dit waren er nog 14.6 miljoen in het tweede kwartaal van 2013. Dit betekent dat er ten opzichte van dit kwartaal een daling van zo’n 9 procent in de verkoop was van de nieuwe iPads.

Daarentegen was de iPhone in het afgelopen kwartaal populairder dan ooit. Met de verkoop van ruim 13 miljoen iPads mag Apple natuurlijk niet klagen, ook al spreken we over een daling van 9 procent in verkoop. iPads zijn van hoge kwaliteit en worden meer dan 2 jaar gebruikt. De stagnatie van verkopen in de Amerikaanse en Europese markt worden door Apple’s CEO Tim Cook beaamt. Toch spreekt Cook vertrouwen uit in de toekomst. De verkoopprijs van de iPad lijkt op het moment te stabiliseren. De prijs van de iPads mini en Air zijn ongeveer gelijk gebleven.

Ook de uitgaven die zijn gedaan in de iTunes Store zijn zo ongeveer gelijk gebleven. De iPhone beslaat natuurlijk het overgrote deel van alle iOS apparaten. Afgelopen kwartaal heeft Apple ruim 35 miljoen iPhones verkocht. Dit betekent een groei van 13 procent ten opzichte van de verkoop in het vorige kwartaal. De verkoop van de iPhone 5C is dit jaar boven verwachting van velen.

Hoe zit het met de iPhone 6?

Specialisten geloven dat de nieuwe iPhone in een groter formaat over de toonbank zal gaan dan de voorgaande modellen. De iPhone gebruiker verlangt naar weer wat innovatiefs van Apple en daar is Apple goed in. Grensverleggende snufjes zijn Apple eigen. Apple is immers het meest innovatief van alle telecombedrijven. De meeste patenten van revolutionaire snufjes in smartphones zijn van Apple. Dat is ook weer te zien met de patenten van de iWatch.

Over de nieuwe iPhone wordt door Apple zelf over gezwegen. Er kwam echter onlangs nieuws naar buiten door Timothy Cook, CEO van Apple Inc. De nieuwe iPhone gebruiker kan smullen van enkele attractieve updates. Wat deze zin exact betekent is nog onduidelijk. Het is onbekend wat de echte features zullen zijn van de nieuwe iPhone. Het is nog maar de vraag of de nieuwe iPhone net zo nieuws zal zijn als de voorgangers.

Lost Password