Samsung Galaxy S5 Mini zelfde design en functies, maar mindere specificaties dan zijn grote broer

Zelfs met de komst van de Samsung Galaxy Alpha, blijft de Galaxy S5 Mini uitermate populair. De Galaxy Alpha is een tussen model welke hoger staat dan de Galaxy S5 Mini maar lager staat dan het vlaggenschip de Galaxy S5. De Galaxy S5 Mini wordt nog steeds aangemerkt als mid-end toestel ondanks de komst van het nieuwe toestel in de Galaxy familie. De mini-versies bezetten de mid-end klasse omdat ze allemaal mindere specificaties hebben gekregen dan het vlaggenschip, hetzelfde geldt voor de Samsung Galaxy S5 Mini. De specificaties en het formaat van het beeldscherm zijn bij het toestel gedowngraded en hierdoor wordt het toestel geclassificeerd als een middenklas toestel.

Moordende concurrentie tussen de mini-versies

Maar in tegenstelling tot het model van vorig jaar, heeft Samsung de Galaxy S5 Mini wel voorzien van een groot deel van de hardware en software features van zijn grote broer. De gebruikerservaring van het toestel licht hierdoor veel dichter bij het premium toestel dan voorgaande jaren. Samsung moest ook wel iets doen want vrijwel iedere smartphone fabrikant lanceert vandaag de dag een mini-versie van het vlaggenschip. De concurrentie is moordend in de middenklasse en Samsung speelt hier handig op in door meer te bieden dan zijn concurrenten. De Samsung Galaxy S5 Mini moet het dit jaar opnemen tegen de HTC One Mini 2, LG G3s en de Sony Xperia Z1 Compact. Wellicht brengt Sony dit najaar nog de opvolger op de markt en dan zou dit de concurrent worden voor de Galaxy S5 Mini.Design gelijkwaardig aan die van het vlaggenschip

Het design van de Galaxy S5 Mini is gelijkwaardig aan zijn grote broer. Ondanks dat het design van de Galaxy S5 mij niet warm maakte, vooral omdat het toestel geen aluminium frame heeft, is het design van de mini-versie precies goed. Vooral omdat het een middenklasse smartphone is, hierbij verwacht ik geen hoogwaardige materialen zoals een aluminium frame. Veel consumenten willen juist een aluminium toestel omdat deze beter bestand is tegen diverse risico’s maar bij de Galaxy S5 Mini komt het plastic design tot zijn recht. Ook Samsung heeft aangevoelt dat een aluminium design wenselijk is en daarom heeft de Zuid-Koreaanse smartphone gigant de Galaxy Alpha op de markt gebracht. Het is vooralsnog onduidelijk of consumenten nu juist gaan kiezen voor de Galaxy Alpha of voor de Galaxy S5 Mini.

De Galaxy S5 Mini voelt solide en is in staat om tegen een stootje te kunnen, maar het is niet de premium kwaliteit die wij vandaag de dag beamen als we een smartphone kopen. Ondakns dat het toestel een middenklasse smartphone is ziet het toestel er goedkoop uit en helemaal als je de mini-versies van de concurrentie vergelijkt met het toestel zie je dat Samsung qua uiterlijk te wensen overlaat. Gelukkig compenseert Samsung dit door het toestel wel te voorzien van veel hardware en software features die ook terug te vinden zijn op zijn grote broer.

Hartslagmeter en de vingerafdrukscanner op de Galaxy S5 Mini

Samsung heeft er ontzettend goed aangedaan om de Galaxy S5 Mini wel te leveren met de hartslagmeter en de vingerafdrukscanner. Dit zijn twee features die van toegevoegde waarde zijn bij de Galaxy S5 Mini. Ik had eerlijk gezegd in eerste instantie wel de hoop maar niet het geloof dat Samsung het compacte toestel zou voorzien van deze high-end features. Het 4,5 inch beeldscherm heeft een resolutie van 720p maar dankzij Samsung’s Super AMOLED technologie is de weergave van het beeldscherm in één woord indrukwekkend te noemen. Wat mij verder ontzettend aanspreekt aan de mini-versie is de levensduur van de batterij. Samsung staat erom bekend goed te presteren bij de levensduur van de batterij. Het toestel heeft één van de betere capaciteiten met betrekking tot de batterij en dat is een pluspunt voor het toestel. Ik verwacht ondanks de aankondiging van de Galaxy Alpha dat de mini-versie van Samsung’s vlaggenschip niet ondergesneeuwd raakt. Het toestel heeft goede specificaties en daarnaast is het toestel met een mobiel telefoon abonnement al verkrijgbaar vanaf nul euro.

Lost Password