Apple versus Samsung

iPhone 5s versus Galaxy S5: Welk toestel is de beste koop?

Het is algemeen bekend dat Apple en Samsung elkaars nummer één concurrent zijn. Al jaren strijden deze twee elektronica reuzen tegen elkaar. Is het niet met een smartphone, dan staan de twee bedrijven lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank omdat één van de bedrijven inbreuk pleegt op de patentrechten. Recent hebben beide bedrijven in een officiële verklaring laten weten dat ze de strijdbijl buiten de Verenigde Staten begraven met betrekking tot de patentrechten. Alle lopende zaken tussen beide elektronica bedrijven zijn ingetrokken, zo ook in Nederland. De exacte reden voor het begraven van de strijdbijl buiten de Verenigde Staten is niet duidelijk, maar het is ook niet zo dat Apple en Samsung nu ineens dikke vrienden zijn. Op deze website leest u alles over de Samsung Galaxy s5!

De twee elektronica reuzen kunnen beter strijden met de smartphones, tablets en andere producten die ze op de markt brengen. In september 2013 presenteerde Apple de iPhone 5s en Samsung presenteerde in februari 2014 de Galaxy S5. De twee genoemde smartphones zijn voor beide bedrijven het vlaggenschip. Hierdoor kan er een goede vergelijking gemaakt worden tussen beide toestellen ondanks dat er tussen de release een halfjaar tijd zit. Welke van de twee is de beste mobiele telefoon van 2014?
Ben je een Android liefhebber of juist een iOS liefhebber? Dit is een veel gestelde vraag de afgelopen jaren in de telecom branche. Het is bepalend waar je voorkeur naar uit gaat want dan vindt je vooraf gaand aan dit artikel waarschijnlijk al één van de twee toestellen beter of anders gezegd één van de twee toestellen geniet jouw voorkeur. 

In de telecom branche zijn de iPhone en de Galaxy de twee top toestellen en niet voor niets maken zij de dienst uit. Maar toch blijft de vraag welke van de twee toestellen is nu echt beter. Wij hebben voor jou enkele essentiële punten tussen de twee top toestellen naast elkaar gelegd waardoor je een goed beeld krijgt welk toestel beter is, zonder je vooroordeel mee te nemen.

iPhone 5s versus Galaxy S5: Afmeting en gewicht

iPhone 5s: 123,8 x 58,6 x 7,6 millimeter 112 gram
Galaxy S5: 142 x 72,5 x 8,1 millimeter 145 gram

De afmetingen van de toestellen geven je een goed beeld van hoe klein de iPhone 5s is ten opzichte van de Galaxy S5. Het belangrijkste gegeven uit het bovenstaande is de breedte van de toestellen, want de iPhone 5s is meer dan een centimeter smaller dan de Galaxy S5 en hierdoor is de iPhone 5s veel handzamer. 

Beide toestellen zijn extreem licht maar doordat de Galaxy S5 een groter beeldscherm formaat heeft is deze 30 gram zwaarder dan de iPhone 5s. De dikte van de toestellen verschilt niet enorm veel van elkaar maar toch is de iPhone 5s smaller dan de Galaxy S5.

iPhone 5s versus Galaxy S5: Vingerafdrukscanner

iPhone 5s: Touch ID
Galaxy S5: Synaptics Natural ID-based scanner

De iPhone 5s was de eerste smartphone met een vingerafdrukscanner en de Galaxy S5 de tweede smartphone. Bij het lezen van de functie vingerafdrukscanner zal iedereen denken dat deze functies hetzelfde werken maar dit is niet het geval, ze werken beide in heel verschillende manieren.
De vingerafdruksensor zit bij de iPhone 5s in de home-button, terwijl de Galaxy S5 deze heeft gehuisvest in de centrale button, die op zich op dezelfde plaats zit als de home-button. Touch ID werkt door je vinger op de home-button te leggen en bij de Galaxy S5 moet je met je vinger over het scherm naar beneden vegen om het toestel te ontgrendelen. Touch ID werkt sneller en effectiever waardoor Apple het hier wederom wint van Samsung.

iPhone 5s versus Galaxy S5: Beeldscherm

iPhone 5s: IPS LCD, 4 inch, resolutie1536 x 640 pixels
Galaxy S5: Super AMOLED, 5,1 inch, resolutie 1920 x 1080 pixels

Het beeldscherm van de Galaxy S5 is maar liefst 1,1 inch groter dan die van de iPhone 5s. Consumenten willen graag grotere beeldschermen en hier heeft Samsung goed op ingespeeld terwijl Apple houdt aan het oude vertrouwde formaat.

Een groter beeldscherm betekend natuurlijk dat het toestel veel beter geschikt is voor het bekijken van content en helemaal op het super scherpe scherm van de Galaxy S5. De smartphone weergeeft de kleuren veel natuurlijker en het is één van de beste schermen die nu verkrijgbaar zijn bij een smartphone. De Galaxy S5 is qua scherm weergave vele malen beter dan de iPhone 5s.

iPhone 5s versus Galaxy S5: Opslagcapaciteit

iPhone 5s: 16, 32, 64GB
Galaxy S5: 16, 32GB en microSD-kaartslot

De iPhone 5s heeft geen geheugenkaartslot en dus moet je bij het kopen van het toestel van te voren goed bekijken hoeveel intern geheugen je nodig denkt te hebben. De iPhone 5s is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 16, 32 en 64GB.

De Galaxy S5 heeft wel een geheugenkaartslot en hierdoor kun je makkelijker een keuze maken voor het model die je wilt gaan kopen. De Samsung Galaxy S5 is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 16 en 32GB maar middels een microSD kaart kun je de interne opslagcapaciteit uitbreiden tot 128GB.

iPhone 5s versus Galaxy S5: Camera

iPhone 5s: 8 megapixel, 1,2 megapixel front facing camera
Galaxy S5: 16 megapixel, 2 megapixel front facing camera

De camera van de Galaxy S5 heeft een veel hogere resolutie dan de iPhone 5s. De 16 megapixel sensor van de Galaxy S5 biedt twee keer de resolutie van de iPhone 5s, die maar een 8 megapixel camera heeft.

De Galaxy S5 maakt uitzonderlijk goede foto’s en helemaal als de foto genomen wordt in goede verlichting worden alle details goed zichtbaar. De iPhone 5s is daar in tegen juist extreem goed om foto’s te maken wanneer de belichting niet optimaal is. Daarnaast is de iPhone 5s stukken sneller bij het maken van foto’s in slechte belichting omstandigheden.

Samsung heeft de camera van de Galaxy S5 uitgerust met nieuwe hardware zoals de nieuwe ISOCELL sensor, die een betere kleurweergave biedt. Met de snelle autofocus is het mogelijk om binnen enkele seconden een foto te maken met de camera van de Galaxy S5. Ondanks dat de Galaxy S5 een supersnelle autofocus heeft zijn beide camera’s qua snelheid gelijkwaardig.

Het oordeel: Welke smartphone is de beste

Het grootste voordeel bij de Galaxy S5 is de scherpe weergave van het beeldscherm. Samsung’s nieuwste Super AMOLED display is één van de beste beeldschermen die nu verkrijgbaar is in de telecom branche. Daarbij komt kijken dat consumenten steeds grotere beeldschermen wil hebben en hier heeft Samsung ook een punt voor op Apple’s iPhone 5s. Het bekijken van content wordt op de Galaxy S5 veel intenser beleefd dan op het 4 inch beeldscherm van de iPhone 5s.

Is de weergave van het beeldscherm niet je prioriteit dan wint de Galaxy S5 het in geen velden of wegen van de iPhone 5s. De specificaties van beide toestellen komen bijna overeen, maar de camera van de Galaxy S5 maakt betere foto’s maar de supersnelle autofocus is bijna niet waarneembaar.

Het belangrijkste voordeel van de iPhone 5s in vergelijking met de Galaxy S5 is het formaat en het gewicht van het toestel. Daarnaast werkt Touch ID veel beter en secuurder. In de Apple App Store vindt je daarnaast veel meer apps en iOS 7 is naar mijn mening betrouwbaarder dan Android KitKat 4.4. Het laatste oordeel is voornamelijk van persoonlijke aard.

Lost Password