Apple winst daalt, wat gaat de iPhone 7 inbrengen?

Apple winst daalt, wat gaat de iPhone 7 inbrengen?

Afgelopen week werden de cijfers van techgigant Apple bekend gemaakt, waar normaal gesproken record na record behaald wordt vielen de cijfers ditmaal tegen. Voor het eerst in 13 jaar tijd is de omzet gekrompen, dat met maar liefst 13%! Naast het feit dat dit natuurlijk al tegenvallend nieuws is, is ook een grote investeringsmaatschappij; Icahn, uit het beursfonds gestapt. De investeringsmaatschappij verkocht voor maar liefst 2 miljard euro aan Apple aandelen vanwege de tegenvallende cijfers en de slechte vooruitzichten. Toch komt in September 2016 de iPhone 7 uit en zijn de verwachtingen nog steeds hoog van dit toestel. Waar de iPhone normaal gesproken twee derde van de gehele omzet van Apple binnenbrengt, zal dat dit jaar volgens analisten niet het geval zijn. Toch geloven veel consumenten in het nieuwe toestel en spraken wij al veel enthousiaste potentiele kopers van de iPhone 7. Waarom deze tegenstrijdigheid?

Consument
De consument bestaat natuurlijk uit early adaptors en de laatkomers. Voor vrijwel ieder product zijn early adaptors in de markt te vinden en vinden zij het enorm gaaf om de eerste te zijn met een product, want is de iPhone 7 nou wel zo goed en biedt het nou wel meer mogelijkheden dan de voorgaande iPhone modellen? Veel consumenten geven aan dat zij nog niet staan te wachten op een nieuwe iPhone 7, waar enkele dat wel al doen. Wil jij weten waar jij bij hoort? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie over de iPhone 7. Door te kijken wat het toestel te bieden heeft kun je erachter komen of je een early adaptor bent of een laatkomer.

Markt en analisten

De markt en analisten kijken natuurlijk altijd naar het geheel en daar blijkt gewoon dat Apple dit jaar ver onder de verwachting zit van analisten en daarnaast al veel minder doet dan voorgaande jaren. Op basis van deze informatie heeft de investeringsmaatschappij alle aandelen verkocht en ziet de markt er plots somber uit voor Apple.

Lost Password