Het laatste nieuws met betrekking tot de nieuwe iPhone

De geruchten met betrekking tot de nieuwe iPhone houden de gemoederen de laatste weken druk bezig. Het ene gerucht is nog spectaculairder dan het andere. Het is nog maar de vraag of de geruchten een kern van waarheid hebben want lang niet alle geruchten klinken betrouwbaar of hebben een betrouwbare afkomst. Doorgaans zit er altijd wel een kern van waarheid in één van de geruchten, ondanks dat Apple zelf niets prijs geeft met betrekking tot de nieuwe iPhone lijkt het erop dat wij al min of meer weten hoe het toestel eruit gaat zien. Wilt u alvast een iPhone 6 met abonnement bestellen? Dit kan vanaf volgende week middels een pre-order.

Apple event op 9 september 2014

Op donderdag 28 augustus 2014 heeft Apple uitnodigingen verstuurt voor een Apple event voor 9 september aanstaande. De uitnodigingen zijn verstuurd naar media, deskundigen en analisten. Naar alle waarschijnlijkheid presenteert Apple op dinsdag 9 september 2014 de nieuwe iPhone. De geruchten met betrekking tot de nieuwe iPhone gaan al langer rond en de laatste maanden werd 9 september 2014 al vaker genoemd als mogelijke release datum van de iPhone 6. Naast de presentatie van mogelijk de iPhone 6 wordt er verwacht dat ook de iWatch aangekondigd gaat worden. De presentatie op 9 september aanstaande vangt aan om 19.00 uur Nederlandse tijd. De uitnodigingen die Apple verstuurd is volledig in Apple stijl en het enige wat er op vermeld staat is de datum 9.9.2014 met begeleidende tekst Wish we could say more.

iPhone 6 krijgt een eigen betaaldienst

De iPhone 6 wordt de eerste iPhone met een nfc-chip. Doordat de iPhone 6 een nfc-chip krijgt zou de nieuwe iPhone gebruikt kunnen worden om mobiele betalingen te doen in bijvoorbeeld winkels. Het is vooralsnog onduidelijk van welke betaaldienst Apple gebruik gaat maken, maar zoals al vaker bij Apple is voortgekomen zal het Amerikaanse technologiebedrijf zelf een applicatie ontwikkelen voor de betaaldienst. De applicatie zal naar verluidt werken in combinatie met Touch ID en Apple ID. De nfc-chip is niet nieuw veel nieuwe Android toestellen beschikken al over een dergelijke chip. Met de chip is het naast het maken van betalingen ook mogelijk om bestanden op een snelle en eenvoudige manier over te dragen. Bedrijven die al gebruik maken van nfc zin PayPal en ING.

Naast bovengenoemde bedrijven is ook bekend geworden dat grote creditcardbedrijven een overeenkomst hebben gesloten met Apple om mee te werken aan het betaalsysteem van de iPhone 6. Apple moest toestemming krijgen van de grote creditcardbedrijven om de al in bezit zijnde creditcardgegevens van ruim honderden miljoenen mensen te koppelen aan de mobiele portemonnee. Creditcardbedrijven die een overeenkomst met Apple hebben afgesloten zijn Visa, Mastercard en American Express.

Werkgeheugen van de iPhone 6 wordt geleverd door Samsung

De grootste concurrent van Apple levert voor de iPhone 6 weer het DRAM-werkgeheugen. Samsung is na een periode van afwezigheid weer betrokken bij de productie van verschillende onderdelen van de iPhone 6. Jaren geleden leverde Samsung ook het DRAM-werkgeheugen voor de iPhone, maar Apple week bij de productie van de iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c uit naar twee kleinere bedrijven. Apple en Samsung hebben recent de strijdbijl buiten de Verenigde Staten begraven en hierdoor is Samsung weer ingeschakeld als leverancier. Naast het werkgeheugen produceert het Zuid-Koreaanse bedrijf ook processors en beeldschermen voor de iPhone 6. dit om de werkdruk bij andere fabrieken binnen de perken te houden.

Nog een klein weekje wachten en we weten precies wat Apple op 9 september presenteert

We moeten nog een klein weekje wachten voor het 9 september is maar tot die tijd zal er dagelijks nog genoeg vermeld worden in het geruchtencircuit met betrekking tot de iPhone 6. Het speciaal georganiseerd evenement van Apple vangt aan om 19.00 uur Nederlandse tijd. De verwachting is dat Apple niet één maar twee nieuwe iPhone modellen gaat presenteren. De eerste geruchten gingen namelijk over twee verschillende beeldscherm formaten. In de geruchten wordt een iPhone 6 met een 4,7 inch beeldscherm genoemd en een iPhone 6 met 5,5 inch beeldscherm. Of Apple daadwerkelijk twee nieuwe modellen op de markt gaat brengen weten we op 9 september 2014 omstreeks iets over half 8.

Lost Password