HTC One Mini 2

Ondanks dat HTC een deel van de specificaties weggelaten heeft bij de HTC One Mini 2 is het nieuwe compacte toestel een competente allrounder die veel te bieden heeft.

In het geval als je niet op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de telecom branche, smartphones worden steeds groter. In 2014 is een 5 inch beeldscherm formaat minimaal de standaard, zelfs Apple zou volgens de laatste geruchten dit jaar een nieuwe smartphone lanceren met een beeldscherm groter dan 5 inch.


Smartphones worden alsmaar groter, maar toch is er een markt voor mini-versies

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de consument vraagt om smartphones met gigantische beeldschermen. Toch is een groter beeldscherm niet altijd wenselijk want door het groter worden van de smartphones is een toestel steeds minder comfortabel vast te houden. Vandaar dat de komst van compacte smartphones van het vlaggenschip steeds populairder worden en vooral als het een Android smartphone betreft. Verschillende fabrikanten hebben een mini-verise op de markt gebracht van het vlaggenschip en HTC kon na het overweldigende succes van de HTC One Mini niet achterblijven.

Naast het feit dat de mini-versies van de vlaggenschepen vaak mindere specificaties hebben dan het vlaggenschip zien we ook dat lang niet alle features terug te vinden zijn op de kleinere toestellen. Dit heeft wel weer als voordeel dat de toestellen stukken voordeliger geprijsd zijn dan de vlaggenschepen. Consumenten zijn vandaag de dag prijsgevoelig en hierdoor is het niet vreemd dat de consumenten nu juist naar de iets minder krachtige mini-versies grijpt, want de prijs is bepalend.

Downgrade van specificaties en features zorgt ervoor dat het toestel vriendelijk geprijsd is

Dit jaar heeft HTC de opvolger van de HTC One Mini gepresenteerd als de HTC One Mini 2. Het toestel is een downgrade van het huidige vlaggenschip de HTC One M8. Doordat het een downgrade betreft is de HTC One Mini veel voordeliger geprijsd dan zijn grote broer. Naast het feit dat het toestel goedkoper geprijsd is, is het toestel ook veel comfortabeler want het toestel is een stuk kleiner. De downgrade bij de HTC One Mini 2 zien we vooral terug in de hardware en bepaalde One M8 features zoals de Duo Camera en Motion Launch. Ondanks het ontbreken van diverse top hardware en verschillende features is de HTC One Mini 2 een competente allrounder.

Door de downgrade van het toestel is de HTC One Mini 2 niet helemaal een compacte versie van de HTC One M8. Veel analisten hoopten erop dat HTC groots uitgepakt had met de HTC One Mini 2 maar dit is achterwege gebleven. Doordat HTC verschillende specificaties achterwege heeft gelaten kan het compacte toestel goed concurreren met de rest van alle mini-versies.

Prachtig design zoals we gewent zijn van HTC

Als je het toestel goed bekijkt zie je meteen dat het toestel weinig gelijkenis heeft met de HTC One Mini van vorig jaar. HTC heeft met het design team een prachtig toestel weten te brengen. De HTC One Mini 2 heeft qua design veel weg van zijn grote broer, alleen is het toestel veel makkelijker om vast te houden. De aluminium body straalt enorm veel uit en er is meer aluminium gebruikt dan bij de eerste HTC One Mini. 70 procent van het toestel bestaat nu uit aluminium en dat is stukken meer dan bij de het eerste toestel en vergelijkbaar met de HTC One M7. De afwerking is in één woord prachtig en daarbij komt dat het toestel ook nog eens zeer comfortabel in de hand ligt, twee pluspunten voor de HTC One Mini 2 ten opzichte van de concurrentie.

De One Mini 2 heeft een beeldscherm formaat van 5 inch, dit komt bijna overeen met het formaat van de HTC One M7 die een beeldscherm formaat heeft van 4,7 inch. Doordat de One Mini 2 net iets kleiner is, is het toestel makkelijker te bedienen. Op eerste oog lijkt het toestel ontzettend veel op zijn grote broer en dat maakt de HTC One Mini 2 groter dan iedereen denkt. Groter in de zin van uitstraling en prestaties. Want ondanks de downgrade is de HTC One Mini 2 een smartphone die boven verwachting presteert.

Lost Password