Verkoop Samsung Galaxy S5 valt tegen

Waar de Samsung Galaxy S4 nog prima mee kon qua verkoopaantallen in vergelijk met de iPhone 5, lukt dit de Samsung Galaxy S5 tot nu toe nog niet. In mei van 2014 zou volgens wel ingevoerde bronnen de Samsung Galaxy S5 zo’n vijf miljoen keer verkocht zijn, terwijl de grootste concurrent van de Samsung Galaxy S5, de iPhone 5s, in deze maand naar schatting zo’n zeven miljoen keer verkocht zou zijn.

Forse tegenvaller voor Samsung

De tegenvallende verkoopcijfers voor de Samsung Galaxy S5 zou een flinke tegenvaller zijn voor Samsung. Bij lancering van de Samsung Galaxy S5 ging Samsung uit van minimaal de zelfde verkoopcijfers als bij de Samsung Galaxy S4 maar deze worden op dit moment bij lange na niet gehaald. Meest opvallende hieraan is dat de Samsung Galaxy S5 een stuk later gepresenteerd is als de iPhone 5s en dus over nieuwere technieken zou moeten beschikken. Dit is in de verkoopcijfers tot dusver dus niet terug te zien.

Consument niet tevreden over behuizing Samsung Galaxy S5

Één van de belangrijkste redenen waarom de consument momenteel niet kiest voor een samsung galaxy s5 abonnement is het feit dat het toestel over een behuizing beschikt wat volgens de consument niet meer van deze tijd is en niet vergeleken kan en mag worden met de behuizing van bijvoorbeeld een Apple of HTC top  toestel. Ook zou het scherm niet van dusdanige kwaliteit zijn dat het voor de consument het overwegen waard is om het toestel te verkiezen boven een HTC of Apple toestel.

Samsung Galaxy S5 mini snel op de markt

Samsung heeft inmiddels al wel een “broertje” van de Samsung Galaxy S5 aangekondigd. De Samsung Galaxy S5 mini zou snel verkrijgbaar moeten zijn in Nederland. Samsung hoopt dat vanwege de gunstige prijs die het toestel bij lancering krijgt het enigszins wat terug kan doen in de concurrentie met Apple en HTC. Of daardoor de verkoop van de samsung galaxy s5 nog enigszins zal aantrekken is echter maar de grote vraag.

Lost Password