Waar moet je op letten bij de aanschaf van een abonnement?

Voordat je een telefoonabonnement afsluit, zijn er een aantal zaken die je jezelf moet afvragen. Kies je voor een sim only abonnement of voor een telefoonabonnement met toestel? Welke mobiele provider moet je kiezen en wil je een abonnement met of zonder internet? Door van tevoren goed na te denken over wat je precies wilt, ben je straks niet ellenlang aan het twijfelen. Met de volgende tips sluit jij het perfecte telefoonabonnement af.

Wat voor soort abonnement heb je nodig?

De allereerste vraag die je jezelf stelt bij het vergelijken van mobiele providers is: wat voor soort abonnement heb je nodig? Ben je al in het bezit van een GSM en wil je deze eigenlijk wel houden, dan kies je natuurlijk niet voor een telefoonabonnement waar een nieuwe telefoon bij zit. Een sim only abonnement is dan hetgeen wat je zoekt. Kan je eigenlijk wel een nieuwe telefoon gebruiken, dan kan je kiezen voor een abonnement waar een telefoon bij inbegrepen is. Je kunt echter ook een los toestel kopen en daar een sim only abonnement bij nemen. Enig nadeel is dat je dan wel ineens een groot bedrag voor het toestel moet betalen.

Wat voor telefoon heb/kies je?

Mobiel internet is bijna niet meer weg te denken van een mobiele telefoon. Ben je echter niet van plan je telefoon daarvoor te gebruiken, dan kan je beter een abonnement zonder internet aanschaffen. Wil je een telefoon met 4G internet, dan sluit je het best een abonnement met onbeperkt internet af.

Kies de juiste mobiele provider

Nederland kent drie grote providers met ieder hun eigen netwerk: KPN, Vodafone en T-Mobile. Naast deze providers zijn er ook kleinere providers als Tele2, hollandsnieuwe en Ben. Deze providers maken gebruik van het netwerk van een van de grote providers. Wanneer je start met providers vergelijken, is het aan te raden om in je omgeving navraag te doen naar ervaringen. Hoewel de dekking van de netwerken over heel Nederland goed tot uitstekend is, kunnen er plekken zijn waar het bereik met een bepaald netwerk minder goed is. Je vrienden en familie kunnen je vast vertellen welke provider bij jou in de buurt het beste bereik heeft.

Lost Password