Waarom zou je kiezen voor de Huawei P10 Lite?

Huawei P10 Lite

Dat Huawei, de Chinese fabrikant van smartphones, het uitzonderlijk goed doet blijkt wel uit het record aantal van 73 miljoen toestellen die het bedrijf in de eerste zes maanden van dit jaar verkocht heeft. De omzet over deze periode steeg naar een keine 36 miljard Euro, iets meer dan 15 procent meer dan over dezelfde periode in 2016. Vooral met de Huawei P10 serie doet het bedrijf goede zaken. Met de Huawei P10 is het bedrijf sterk vertegenwoordigd in het middensegment van de markt, terwijl de Huawei P10 Plus een goede concurrent is voor de vlaggenschepen van Apple en Samsung. De Huawei P10 Lite, die in april van dit jaar gelanceerd werd, doet het weer uitstekend aan de onderzijde van het middensegment. Het laatste model is breed geaccpeteerd bij het grote publiek zodat er nu ook veel accessoires, zoals de Huawei P10 Lite hoesjes gemakkelijk te verkrijgen zijn.

Huawei P10 Lite

De Huawei P10 Lite mag dan deel uitmaken van de P10 serie, maar eigenlijk heeft dit toestel meer gemeen met zijn voorganger de Huawei P9 Lite. Ondanks het wat verouderde design heeft het toestel toch wel genoeg te bieden. Het heeft een metalen frame met aan beide zijden een glazen front met mooi afgeronde hoeken. De smartphone is voorzien van een 5,2 inch scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder vindt je onder de motorkap een Kirin 658 Octa-core processor (4×2.36 GHz Cortex-A53 & 4×1.7 GHz Cortex-A53), een Mali-T830MP2 grafische processor, 4 GB RAM-geheugen en een opslagcapaciteit van 32 GB (Uit te breiden met een MicroSD tot 256 GB). Aan de achterzijde treffen we een 12 megapixel camera met LED flash en aan de voorzijde een 8 megapixel camera. Het toestel bevat ook een vingerprintsensor aan de achterzijde, een accelerometer, gyro, nabijheidsmeter en een elektronisch kompas. Dit alle wordt door de niet verwijderbare Li-Po 3000 mAh batterij van voeding voorzien.

Conclusie

Ten opzichte van het vlaggenschip heeft de Huawei P10 Lite aanzienlijk ingeleverd op de specificaties. Maar eigenlijk is dit ook wel logisch. Als je kiest voor een voordelig toestel dan mag je ook verwachten dat je op functionaliteit gaat inleveren. Maar toch heeft de Huawei P10 Lite een mooi design, goede uitstraling en biedt het kwaliteit. Je hebt de beschikking over een modernesmartphone met een scherm met hoge resolutie, uitstekende camera’s en een aantal leuke softwaretools. Qua interactie tussen hardware en software presteert het toestel uitstekend, het is een betrouwbare smartphone. Zeker voor de doelgroep met budgetkopers, waar dit toestel op gericht is, heeft deze smartphone genoeg te bieden.

Meer info:
Case24.com

Lost Password