Wat is een sim only?

Je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord: een sim only abonnement. De Nederlandse consument is in de ban van het goedkoopste mobiele-telefoonabonnement, maar lang niet iedere klant weet precies wat een sim only inhoudt en waar je de goedkoopste sim only kunt bestellen.

Een sim only is een goedkoop mobieltelefoonabonnement welke gevormd wordt door een drietal bundels: een belbundel, sms-bundel en een internetbundel. Het lijkt enorm veel op een mobieltelefoonabonnement met toestel, er is echter één groot verschil: je krijgt er geen nieuw toestel bij, maar alleen een nieuwe of bestaande simkaart met daarop de gekozen bundels.

Waarom zou je kiezen voor een sim only?

Een sim-only-abonnement is vaak een stuk goedkoper dan een mobieletelefoonabonnement, want bij de laatste betaal je uiteindelijk gewoon zelf de prijs van de telefoon. De maandelijkse prijs die je betaalt voor het abonnement met toestel zal hierdoor een stuk hoger zijn. Met een sim-only-abonnement bespaar je op de maandelijks kosten. Bovenop de besparingen die je doet, kun je ook veel makkelijker een keuze maken voor een sim only aanbieder, want je hoeft geen ingewikkelde bundelcombinaties te maken om een nieuwe mobiele telefoon goedkoop of gratis te krijgen.

Sim only’s zijn ideaal als je van keuzevrijheid houdt, omdat je niet vast zit aan een standaard contract van 24 maanden zoals bij een abonnement met toestel. Bij een sim only bestaan er contacten voor slechts één maand. Dit betekent dat je iedere maand je contract kunt aanpassen. En dat is een groot voordeel wanneer je de ene maand meer of minder belminuten, sms’jes en/of MB’s wilt gebruiken.

Waar sluit ik de goedkoopste sim only af?

Nu je weet wat een sim-only-abonnement inhoudt, kun je gaan beginnen met besparen op de maandelijkse kosten. Nu is het alleen nog zaak om over te stappen naar het goedkoopste sim only abonnement.

Doordat er ontzettend veel sim-only-providers zijn kun je misschien lastig kiezen. Hiervoor hebben wij de oplossing: vergelijk alle sim only abonnementen en sluit de sim only af die bij jouw belgedrag past.

Lost Password