Wat is een Smartphone 

Een smartphone is meer dan een mobiele telefoon, hij heeft zelfs meer weg van een kleine computer omdat er heel veel functies zijn die een smartphone heeft.

Maar welke Smartphone is nou geschikt voor jou gebruik ? Je hebt veel topmerken die de nieuwste Smartphones aanbieden zoals : Apple , Samsung , HTC en Huawei. De besturingssystemen die op de smartphone draaien zijn ook zeer verschillend, denk hierbij aan de Apple OS , maar ook Andriod en Microsoft Mobile.

Wat voor jou belangrijk is zal doorslag gevend zijn bij de aanschaf van een nieuwe smartphone , denk hierbij aan de grote van de telefoon en het scherm. Maar ok de technische specificaties : Maakt hij fotos zit er een flits functie op en wat is de kwaliteit hiervan? Hoe lang is de batterij duur van de mobiele telefoon. Wat is de snelheid van de smartphone en zo kan je per gebruiker nog meer belangrijke vragen stellen die belangrijk kunnen zijn bij het maken van een keuze.

De extra programma’s worden op de smartphone geinstalleerd door middel van zogenoemde apps. Dat zijn extra stukjes software die ervoor zorgen dat je bepaalde applicaties op je telefoon kan starten. Veel bekende apps zijn uiteraard whatssapp, facebook , twitter en nieuws applicaties van o.a. de telegraaf nu.nl en nos.nl.

Wat jij installeert op je mobiel is afhankelijk van wat jij denkt te gaan gebruiken, maar let wel op hoe meer erop staat hoe sneller de beschikbare ruimte op je smartphone opraakt. Ga dus niet lukraak maar installeren, of verwijderen van tijd tot tijd ook eens wat apps.

Een smartphone kan naast bellen en smsen veel meer, zoals al aangegeven is het net een kleine computer: Een aantal funties die je kan doen met je smartphone zijn : internetten , email , camera , navigatie , zaklamp , notitieblok , stopwatch tijdens het sporten , wekker en mp3 speler. Di is echter een hele kleine greep want de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van de smartphone smartphone vergelijken

Je vindt daar meer informatie over de merken , maar ook over de prijzen van de smartphones. Hoe ouder het model hoe goedkoper hij wordt . Ook is de prijs afhankelijk van je telefoon abonnement . Hoe meer jij belt smst en internet op je mobiel hoe duurder je abonnement is maar hoe goedkoper de aanschaf is van je nieuwe smartphone.

Lost Password