Samsung Smartwatch

Op 4 september 2013 was het eindelijk zo ver: een van de grootste technologie bedrijven ter wereld onthulde haar versie van de smartwatch: Samsung. De Samsung Smartwatch, oftewel de Samsung Galaxy Gear moet als een verlengstuk worden gezien voor alle Samsung Galaxy smartphone’s en tablets die op Android 4.3 of nieuwer draaien.

Directe kritiek op de eerste versie

Hoewel het een van de eerste smartwatches ter wereld was (en er dus louter positieve reactie’s op moesten komen) werd de eerste versie van de Samsung Galaxy Gear een mikpunt van kritiek. De batterij zou slecht zijn, er werkten slechte en weinig apps met de smartwatch en de afhankelijkheid van andere Samsung Galaxy apparaten zou slecht zijn. Iets meer dan een half jaar later werd dan ook de opvolger gelanceerd: de Gear 2. Op 11 april 2014 werd deze gelanceerd; we bespreken in dit artikel de functionaliteiten van deze smartwatch van Samsung.

De Samsung Smartwatch Gear

Het design is hetzelfde, een vierkant scherm met heel licht afgeronde hoeken. Wel is er een home knop toegevoegd. Qua software is de Gear 2 er enorm op vooruitgegaan: hij draait nu op een speciaal door Samsung ontwikkeld besturingssysteem voor de smartwatch (Tizen), in plaats van op Android. Dit zorgt voornamelijk voor een verbeterde accuduur. De specificaties zijn ook iets beter dan de voorganger van de Gear 2: de processor is nu een 1.0 GHz dual-core Exynos chip. Het scherm is hetzelfde, een 1,63 inch 320 pixel AMOLED aanraak scherm. Andere specificaties zijn nog een capaciteit van 4GB intern geheugen, 512MB RAM geheugen. Een hartritmemeter is optioneel.

Andere grote veranderingen

Een grotere verandering is de batterijduur. Hoewel de batterij kleiner is (300mAh), zou hij toch langer meegaan. Samsung zegt 2-3 dagen, na een tijdje komt dit neer op iets meer dan 1 dag. Qua opladen gaat dit niet met een draadje maar met een soort dock waar de smartwatch in geplaatst kan worden. Dit werkt via micro USB.

De recensies waren niet direct lovend, maar de verbeteringen waren er zeker wel. Vooral de verbeterende batterij ontving iedereen met open armen. De Gear 2 kost ongeveer €270.

Lost Password