Nederland is één van de goedkoopste sim-only landen in Europa

Nederland is één van de goedkoopste sim-only landen in Europa

Als het gaat om sim-only mobiele abonnementen is Nederland is één van de goedkoopste landen in de EU. Deze conclusie kon worden getrokken uit een marktonderzoek dat door de website Telecompaper is uitgevoerd. In dit onderzoek werden de prijzen van sim-only abonnementen in 16 Europese landen en van 71 telecomproviders met elkaar vergeleken. Naast sim-only, werden de plannen ook vergeleken op basis van de kosten bij het voeren van een mobiel gesprek op de Samsung Galaxy S8.

Nederland goedkoop onder 10 GB

Net zoals een jaar geleden kwam Nederland bij de analyse van de sim-only abonnementen als één van de goedkopere landen uit de bus. Helaas is Nederland niet het goedkoopste land in Europa want Denemarken is, evenals vorig jaar, de goedkoopste van alle landen. Op basis van de mediane prijzen scoort Nederland goed op abonnementen met meer dan 1.000 minuten (inclusief onbeperkt) waaronder ook een databundel, In het eerste kwartaal van 2018 was Nederland het goedkoopste land in Europa voor plannen met 1-2 GB per maand. Echter voor de sim-only abonnementen met 10 GB of meer kwam Nederland minder goed uit de bus. Zo kost het duurste abonnement van KPN met 25 GB en onbeperkt bellen € 90,- per maand en rekent T-Mobile rekent € 62,- per maand voor onbeperkt bellen en data. Tele2 is echter weer een uitzondering en doet het uitstekend met 10 GB en onbeperkt bellen voor slechts € 19,- per maand.

Nederlandse providers

Onlangs werd weer de verkiezing gehouden voor de beste prepaid sim-only provider van 2018. En ook dit jaar kwam Simyo weer sla beste uit de bus. Echter in tegenstelling tot 2017, toen Simyo een straatlengte voorsprong had op de concurrenten, moest Simyo dit jaar een heftige strijd leveren met Vodafone en KPN. Hierbij moet men wel beseffen dat Simyo gespecialiseerd is in het goedkope marktsegment voor sim-only abonnementen terwijl Vodafone en KPN een breed assortiment abonnementen in de markt afzetten

Sim-only abonnement

De laatste twee jaar maken steeds meer consumenten gebruik van een sim-only abonnement. De telecomproviders zijn zich bewust van deze trend en spelen hierop in met hun specifieke sim-only aanbiedingen. Bij het selecteren en afsluiten van een sim-only abonnement spelen een aantal zaken een belangrijke rol. Hierbij is jouw mobiele bel- en internetgedrag bepalend of een sim-only abonnement werkelijk rendabel voor jou is. Let bij het sim-only abonnement van jouw keuze ook op de voorwaarden van de betreffende telecomprovider. Het kan zijn dat je bij het overschrijden van de datalimiet de hoofdprijs moet gaan betalen voor elke extra belminuut of iedere MB. Hierbij heb je meestal de keuze uit een abonnement voor één of twee jaar waarbij de regel geldt dat het voordeliger wordt naarmate de contractduur langer wordt. Als je dit alles op een rij hebt staan, dan is het alleen nog zaak om te zoeken naar de juiste aanbieding bij één van de vele online telecomsites. En als laatste……. Is jouw smartphone eigenlijk wel sim-lock vrij?

Lost Password